Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
5 waardevolle tips voor het kiezen van een geschikt beveiligingscamera systeem

5 waardevolle tips voor het kiezen van een geschikt beveiligingscamera systeem

Bij het selecteren van het beste beveiligingscamera systeem voor uw huis of bedrijf, is het belangrijk om de juiste camera's te kiezen die overeenkomen met de unieke behoeften van uw situatie. Er zijn talloze opties en product kenmerken beschikbaar.

Veel verpakte systemen worden geleverd met beveiligingscamera's voor algemene doeleinden. Bij Security Thuis bieden we ook beveiligingscamera systemen aan voor een bepaalde situatie. Het is ook mogelijk om met onze hulp een set samen te stellen die prefect past bij uw situatie. U kunt bijvoorbeeld een situatie hebben waarin drie ingangen in uw gebouw moeten worden bewaakt met camera's van gemiddelde kwaliteit en u wilt de parkeerplaats afdekken met een camera die een nummerplaat van 50 meter afstand kan lezen. U kunt 3 van de camera's kopen die bij het systeem worden geleverd en de vierde vervangen door een camera met krachtige zoommogelijkheden. 

Door het doorlopen van deze beveiligingscamera selectie gids zult u in staat om de speciale functies die uw situatie vereist te identificeren en te bepalen. Zo kun je op een efficiënte manier een beveiligingscamera systeem inzetten.

1. Heeft u kleuren of zwart/wit camera's nodig?

De meeste systemen worden geleverd met kleurencamera's. Deze zijn beter dan zwart-witcamera's in het identificeren van waardevolle details van een verdachte, zoals kleding of haarkleur. Over het algemeen zijn zwart-wit camera's minder duur en presteren ze beter bij weinig licht dan kleurencamera's. Kleurencamera's schakelen in feite over op zwart-wit in omgevingen met weinig licht.

2. Wat voor soort nachtzicht is er nodig?

Een typische verpakte kleuren beveiligingscamera heeft een nachtzicht bereik van tussen de 15 en 50 meter. Krachtige nachtzicht camera's kunnen een bereik hebben van 150 meter. De belangrijkste factor bij het bepalen van het nachtzichtbereik is het aantal infrarode LED's op de camera. De meeste beveiligingscamera's voor algemeen gebruik zijn uitgerust met 15 tot 30 LED's. Vergeet niet dat zelfs kleurencamera's bij weinig licht in zwart-wit opnemen.

3. Wat is de laagst aanvaardbare beeldkwaliteit van elke locatie waar camera's zijn geïnstalleerd?

U kunt verschillende beeldkwaliteitseisen hebben voor elke locatie. Eén camera kan alleen bij de voordeur worden geïnstalleerd om mensen binnen te laten wanneer ze voor een afspraak arriveren. Een andere camera kan worden gebruikt om kentekens vast te leggen van auto's die over een groot parkeerterrein rijden. Deze camera's stellen veel verschillende eisen aan de beeldkwaliteit. In het algemeen is het aantal TV-lijnen (TVL) per inch een indicator van de beeldkwaliteit die door de camera wordt geproduceerd. Bewakingscamera's voor algemeen gebruik hebben gewoonlijk 400 - 420 TVL's. Camera's met 480 - 520 TVL geven een veel betere beeldkwaliteit. Ook CCD-camera's produceren over het algemeen een beter beeld dan CMOS-camera's.

4. Bedraad vs. draadloos?

Veel mensen realiseren zich niet dat de meeste draadloze beveiligingscamera's nog steeds stroom nodig hebben via een stroomkabel. Draadloze camera's maken gebruik van draadloze technologie om een signaal naar een ontvanger die is aangesloten op een DVR of monitor, maar de meeste van hen maken gebruik van een stroomkabel om aan te sluiten in een nabijgelegen stopcontact. Er zijn draadloze beveiligingscamera's die op batterijen werken, maar de batterijen moeten vrij vaak worden vervangen.

De beeldkwaliteit van draadloze bewakingscamera's is vaak onvoldoende vanwege interferentie. Hoe verder een draadloze camera van de ontvanger verwijderd is en hoe meer obstakels het signaal moet passeren, hoe meer de beeldkwaliteit zal verslechteren. Dit gezegd hebbende, zijn er heel veel toepassingen waarbij draadloze bewakingscamera's ideaal zijn. Veel van de beschikbare bekabelde systemen hebben bekabeling die zowel stroom als video levert (ook wel siamese bekabeling genoemd). Dit betekent dat alle stroomvereisten kunnen worden beheerd vanaf dezelfde locatie als de DVR of monitor.

5. Aan welke elementen zullen de beveiligingscamera's worden blootgesteld?

De meeste beveiligingscamera's voor algemeen gebruik die in verpakte systemen worden geleverd, kunnen onder normale omstandigheden buiten (en ook binnen) worden gebruikt. Als de camera's worden blootgesteld aan extreme omstandigheden zoals hagel of zeer harde wind of als er een grote kans op vandalisme is, kunt u beter upgraden naar camera's met zwaardere en sterkere behuizingen en montagebeugels.

Mocht je nog vragen hebben over verschillende systemen? Twijfel dan niet om met ons contact op te nemen. Wij helpen graag!

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Tips om autodiefstal te voorkomen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden