Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Batterij vervangen van jouw rookmelder

Batterij vervangen van jouw rookmelder

Een rookmelder is onmisbaar in iedere woning. Niet alleen omdat rook schadelijk kan zijn voor je gezondheid, maar ook omdat rookmelders brand kunnen voorkomen. Het is daarom belangrijk om de rookmelder batterij regelmatig te vervangen. In dit artikel lees je hoe je dat doet!

 

Controleer op brand en rook

Als je rookmelder gaat af, is het eerste wat je moet doen: controleren of er rook aanwezig is. Als er geen rook aanwezig is, kan het zijn dat de rookmelder batterij leeg is. In dat geval moet je de rookmelder batterij vervangen.

 

Vervang de batterij

Vervang de rookmelder batterij altijd door een nieuwe van hetzelfde type. Gebruik nooit een ander type batterij, want dat kan het rookmeldersysteem beschadigen.

Verwijder de oude rookmelder batterij uit het rookmelder en plaats een nieuwe in. Sluit de rookmelder weer aan op het stopcontact en test of hij werkt door even op de testknop te drukken. Als de rookmelder gaat piepen, is de batterij goed aangesloten.

 

Kies voor een rookmelder met langere batterijduur

Bij Security Thuis hebben we ook een rookmelder met een batterijduur van 10 jaar. Zo weet je zeker dat voor de komende 10 jaar je batterij niet hoeft te vervangen!

 

Oem Rookmelder Met Batterij Voor 10 Jaar

Oem Rookmelder Met Batterij Voor 10 Jaar

Specificaties

  • Standalone foto-elektrische rookmelder
  • Alarm 85 dB tot 3m
  • Levensduur batterij 10 jaar
  • Certified EN 14604: 2005

 

Nu je weet hoe je een rookmelder batterij vervangt, doe het dan regelmatig. Een rookmelder kan namelijk alleen brand voorkomen als hij in optimale staat is. Vervang de rookmelder batterij minimaal één keer per jaar, maar vervang hem liever vaker. Zo weet je zeker dat je rookmelder altijd werkt!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden