Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Beginnersgids voor het kopen van analoge beveiligingscamera's

Beginnersgids voor het kopen van analoge beveiligingscamera's

Wil je beveiliging voor je woning of bedrijf? Dan is een analoge beveiligingscamera de perfecte oplossing! Maar waar moet je op letten bij het kopen van zo'n camera? In dit artikel geven we je een beginnersgids mee, zodat je direct aan de slag kunt met het beveiligen van jouw pand.

 

Wat is een analoge beveiligingscamera?

Een analoge beveiligingscamera maakt gebruik van een traditionele coax-kabel om beelden te verzenden. Dit is dezelfde kabel die je waarschijnlijk al gebruikt voor je tv of internetverbinding. Analoge camera's zijn goedkoper dan IP-camera's en werken daarom nog steeds goed in veel beveiligingssystemen.

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een analoge beveiligingscamera?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk soort camera je nodig hebt. Zo zijn er bijvoorbeeld dome camera's, bullet camera's en PTZ-camera's. Dome camera's zijn ideaal voor gebruik in winkels of kantoren, omdat ze moeilijk te verbergen zijn. Bullet camera's daarentegen zijn perfect voor buitengebruik, omdat ze klein en compact zijn. PTZ-camera's (pan/tilt/zoom) worden veel gebruikt in openbare ruimtes, omdat ze een groot bereik hebben.

 

Welke resolutie heb je nodig?

Uitleg over de verschillende soorten camera's is te vinden op onze website. Vervolgens is het belangrijk om te bepalen welke resolutie je nodig hebt. Dit hangt af van de plek waar je de camera wilt gebruiken en hoe duidelijk je beeld wilt hebben. Een hogere resolutie betekent meestal een hogere prijs, dus het is belangrijk om hier goed over na te denken.

 

Hoeveel licht heeft mijn camera nodig?

Als je beveiligingscamera's wilt gebruiken in een donkere ruimte, is het belangrijk om te kiezen voor een camera met een ingebouwde infrared (IR) illuminator. Deze verlicht het beeld zodat je ook in het donker duidelijke beelden kunt zien.

 

Als je weet welke soort camera je nodig hebt en welke resolutie je wilt, dan kun je gaan kijken naar de verschillende opties die er zijn. Er zijn veel verschillende merken en types analoge beveiligingscamera's op de markt, dus het kan moeilijk zijn om door al die keuzes heen te prikken. Wij raden altijd aan om eerst online research te doen, zodat je een goed beeld krijgt van wat er allemaal mogelijk is. Je kan ook altijd contact met ons opnemen zodat wij een passend advies kunnen geven.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden