Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
Beveiligingscamera achter glas plaatsen

Beveiligingscamera achter glas plaatsen

Wil je een beveiligingscamera achter glas plaatsen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de weerkaatsing van eventueel infrarood licht. In dit blogartikel lees je alles over het plaatsen van een beveiligingscamera achter glas en welke factoren daarbij een rol spelen. Allereerst bespreken we de verschillende soorten glas waarmee je rekening moet houden. Daarnaast geven we tips over de juiste camera-instellingen om ervoor te zorgen dat je goede beeldkwaliteit behoudt, ondanks de weerkaatsing van het licht. Tot slot lees je hoe je eventuele problemen met reflecties kunt voorkomen.

 

Waarom een beveiligingscamera achter glas plaatsen?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor kunt kiezen om een beveiligingscamera achter glas te plaatsen. Misschien wil je de camera beschermen tegen weersinvloeden, of heb je geen andere plek in huis waar je de camera kwijt kunt.

Weerkaatsing infrarood licht

Als je een beveiligingscamera achter glas wilt plaatsen, is het belangrijk dat je rekening houdt met de weerkaatsing van eventueel infrarood licht. Infrarood licht wordt gereflecteerd door glas, waardoor de beeldkwaliteit van de camera kan verslechteren. Daarom is het belangrijk om te weten welke factoren er spelen bij het plaatsen van een beveiligingscamera achter glas.

 

Verschillende soorten glas

Er zijn verschillende soorten glas waarmee je rekening moet houden bij het plaatsen van een beveiligingscamera. Eerst en vooral is het belangrijk om te weten of het glas spiegelend is of niet. Spiegelend glas weerkaatst namelijk meer licht dan niet-spiegelend glas, waardoor de beeldkwaliteit van de camera kan verslechteren. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten welke kleur het glas heeft. Donker getint glas weerkaatst minder licht dan helder getint glas, waardoor de beeldkwaliteit beter zal zijn.

 

Juiste camera instellingen

Als je een beveiligingscamera achter spiegelend glas wilt plaatsen, is het belangrijk dat je de juiste camera-instellingen gebruikt. De belangrijkste instelling die je moet aanpassen, is de iris. De iris is het mechanisme in de camera waarmee je de hoeveelheid licht reguleert die binnenkomt. Hoe meer licht er binnenkomt, hoe beter het beeld zal zijn. Als je een beveiligingscamera achter spiegelend glas plaatst, moet je de iris dus verder open zetten om ervoor te zorgen dat er voldoende licht binnenkomt.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Waarom het goed is om een beveiligingscamera te vergelijken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden