Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
beveiligingscamera buiten regels

Beveiligingscamera buiten regels

Wanneer je buiten je huis beveiligingscamera’s gaat plaatsen, zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk dat je de privacy van anderen respecteert en is het je eigen verantwoordelijkheid om jouw camera’s op de juiste manier te plaatsen. In dit artikel helpen we je op weg zodat er in de toekomst geen vervelende situaties ontstaan.

 

Wat zijn de regels over wat je wel of niet mag filmen?

Hier bespreken we een aantal regels over wat er wel of niet gefilmd mag worden.


Eigen terrein en buren

Nou, wanneer je je eigen terrein filmt is er geen probleem. Het is niet de bedoeling dat je het terrein van de buren gaat filmen. Stel je wilt een camera ophangen aan jouw huis en er komt een deel van het huis van de buren op beeld. Probeer eerst de camera zo op te hangen dat alléén jouw huis op beeld te zien is, wanneer dit niet mogelijk is moet je de buren hierover informeren en moeten ze toestemming geven. Geven ze geen toestemming mag je de camera niet op die manier ophangen.

Openbare weg

Wanneer je de camera ophangt en de openbare weg komt op beeld, dan is de kans groot dat er meerdere mensen op beeld voorbij komen gelopen, gefietst of gereden. Dan moet je aantonen dat je een ander terrein filmt puur ter bescherming van je eigen huis. Het is belangrijk dat je de mensen hiervan op de op hoogte brengt door bijvoorbeeld een bordje in de tuin te plaatsen. Wanneer mensen de camera zien zijn ze in ieder geval geïnformeerd.

 

Wat mag je met de beelden doen?

Wanneer je in huis een camera hebt hangen zou je door middel van een sticker de mensen hiermee kunnen informeren. Je mag beelden die in huis worden gemaakt alleen publiceren als de desbetreffende persoon hier toestemming voor geeft. Er is sprake van privacy schending wanneer je dit niet doet. Beelden mogen wel gebruikt worden wanneer er overtreding plaatsvind, zoals een inbraak. De beelden mogen 28 dagen worden bewaard.

 

Cameraplan

Zorg dat je een cameraplan hebt. In een cameraplan staan 3 zaken verwerkt:

  • Welk deel van het te beveiligen gebied wordt gefilmd?
  • Wat is het doel van de camera?
  • Wat is de naam van de camera?

 

Wat gebeurt er al je je niet aan deze regels houdt?

Wanneer je de openbare weg of buren filmt geldt de AVG (Algemene Vordering Gegevensbescherming). Dat betekend dat je rekening moet houden met de privacy wetgeving en ben je strafbaar wanneer je dit niet doet. De AP (Autoriteit Persoonsgegevens) Is de enige instantie die sancties mag uitgeven. De Politie of de gemeente kan alleen het gesprek aan gaan maar mag geen sancties opleggen of eisen om te stoppen met het opnemen van beelden.

 

Ga je zelf camera’s ophangen of maak je gebruik van een installatieservice? Neem deze punten mee en zo zorg je voor een prettige situatie voor jezelf en de mensen om je heen. Mochten er nog vragen zijn kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen graag!

 

Security Thuis – Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden