Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Beveiligingscamera privacy, waar moet je op letten

Beveiligingscamera privacy, waar moet je op letten?

Beveiligingscamera's zijn tegenwoordig overal te zien. Ze worden veel gebruikt in winkels, maar ook steeds vaker bij particulieren thuis. Maar beveiligingscamera's hebben ook een keerzijde: ze kunnen de privacy van anderen schenden. In dit blogartikel lees je alles over beveiligingscamera privacy en waar je op moet letten wanneer je beveiligingscamera's ergens plaatst.

 

In het kort

Als je beveiligingscamera's wilt plaatsen, moet je altijd rekening houden met de privacy van andere mensen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de camera's niet in een slaap- of badkamer gericht zijn. Ook is het belangrijk om te weten wat je wel en niet mag filmen met beveiligingscamera's. In sommige landen is het bijvoorbeeld verboden om beveiligingscamera's op straat te plaatsen, omdat dit de privacy van mensen kan schenden.

Het is dus belangrijk om beveiligingscamera privacy in je achterhoofd te houden wanneer je beveiligingscamera's ergens plaatst. Alleen op deze manier kun je ervoor zorgen dat je de privacy van anderen niet schendt.

 

Beveiligingscamera op eigen terrein plaatsen

Wanneer je beveiligingscamera's op je eigen terrein wilt plaatsen, is het belangrijk dat je aan de volgende beveiligingscamera privacy voorwaarden voldoet:

- De beveiligingscamera mag niet in een slaap- of badkamer gericht zijn.

- Het is niet toegestaan beveiligingscamera's te plaatsen waarmee je straat of openbare plekken kunt filmen.

- Er moet een bordje hangen met daarop de mededeling dat er beveiligingscamera's aanwezig zijn.

- Als er ook geluidopname op de camera's zit moet er ook vermeld worden dat er geluidsopnames worden gemaakt.

 

Als je aan deze voorwaarden voldoet, kun je beveiligingscamera's op je eigen terrein plaatsen zonder dat je de privacy van anderen schendt.

 

Beveiligingscamera's buitenshuis plaatsen

Buiten beveiligingscamera's plaatsen is een stuk lastiger, omdat je hiermee de privacy van anderen makkelijker kunt schenden. In sommige landen is het dan ook verboden beveiligingscamera's op straat te plaatsen. In Nederland is dit bijvoorbeeld niet toegestaan. Dit mag alleen als je echt je eigen terrein op beeld hebt. Als je beveiligingscamera's buitenshuis wilt plaatsen, moet je altijd goed controleren of dit wel mag in het land waar je woont.

Als je beveiligingscamera's plaatst, is het belangrijk dat je altijd de privacy van anderen in achterhoofd houdt.

 

Mag je beelden gebruiken als bewijsmateriaal?

In sommige gevallen mag je beveiligingscamera beelden gebruiken als bewijsmateriaal. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er sprake is van inbraak of vandalisme. Wanneer je beveiligingscamera beelden wilt gebruiken als bewijsmateriaal, is het belangrijk dat je deze beelden aan de politie overhandigt. Je mag deze beelden niet zelf gebruiken of publiceren, omdat dit de privacy van anderen kan schenden.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden