Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Brandalarm gaat af zonder reden

Brandalarm gaat af zonder reden

Het brandalarm gaat af zonder reden. Dit is erg vervelend, want het betekent dat er mogelijk brand is of er iets anders aan de hand is. Hoe kun je dit oplossen en erachter komen waarom het brandalarm afgaat zonder reden? Dat lees je in dit blog artikel!

 

Fout in het systeem

Een brandalarm gaat af door een brandmelder te activeren. De brandmelder kan geactiveerd worden door rook of hitte. Als er sprake is van een brand, dan zal de brandweer ook naar het adres toe komen. Echter, als het brandalarm afgaat zonder reden, dan is er geen brand en is er ook geen brandweer nodig. In de meeste gevallen is het brandalarm afgegaan door een fout in de brandmelder of in het alarmsysteem.

 

Maak je brandalarm schoon

Als je brandalarm afgaat omdat de brandmelder vies is, dan is het verstandig om de brandmelder schoon te maken. Dit kan je doen door de brandmelder af te nemen met een stofzuiger of met een natte doek. Als je brandmelder schoon is, dan zal het brandalarm waarschijnlijk niet meer afgaan omdat de brandmelder geen vuil meer inademt.

Het is belangrijk om te weten dat je brandmelder schoon moet zijn, want als de brandmelder vies is dan kan hij minder goed werken. Een brandmelder die niet goed werkt is gevaarlijk, want het kan er dan toe leiden dat er een brand ontstaat en dat de brandweer niet tijdig komt. Dit is natuurlijk erg vervelend en daarom is het belangrijk om te weten hoe je brandmelder schoon moet maken.

 

Brandalarm gaat af omdat de batterij leeg is

Als je brandalarm afgaat omdat de batterij leeg is, dan is het verstandig om de batterij te vervangen. Dit kan je doen door een nieuwe batterij in te pluggen of door een nieuwe brandmelder aan te sluiten. Als je brandalarm afgaat omdat de batterij leeg is, dan is het verstandig om de brandmelder zo snel mogelijk te vervangen. Dit kan erg vervelend zijn, want als er een brand is dan wil je dat de brandweer zo snel mogelijk komt.

 

Contact opnemen met alarmcentrale

Om te achterhalen waarom het brandalarm af is gegaan, kun je contact opnemen met de brandweer of de alarmcentrale. Zij kunnen je vertellen wat er is gebeurd en hoe je het probleem kunt oplossen. In sommige gevallen is het brandalarm afgegaan omdat er een batterij leeg was. In dat geval kun je de batterij vervangen en is het probleem opgelost.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces. 

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden