Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Brandmelder piept, wat moet ik doen?

Brandmelder piept, wat moet ik doen?

Wanneer je brandmelder piept terwijl er niets aan de hand is is het belangrijk om dit uit te zoeken. Tegenwoordig heeft iedereen wel een brand of rookmelder in huis, dit kleine apparaatje kan letterlijk levens redden. Het is dus van groot belang dat de brandmelder optimaal blijft werken. Piept je brandmelder en je weet niet waarom? Lees dan verder, wellicht dat onze tips kunnen helpen!

 

Check de batterij

Klinkt logisch maar controleer de batterij van jouw brand of rookmelder. Wanneer de batterij bijna leeg is gaat de brandmelder piepen, het is belangrijk dat je de batterij vervangt zodat de brandmelder zijn werk kan blijven doen. Wanneer de brandmelder batterij leeg is kan hij niet meer brand of rook detecteren en dat kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Iets wat je uiteraard wilt voorkomen.

 

Neem een kijkje in de meterkast

Wanneer jouw brand of rookmelder is aangesloten op jouw stroomnetwerk, kan het zijn dat de brandmelder door middel van het piepje een storing aangeeft. Het kan zijn dat er een stop is omgeslagen of er een stroomgroep is uitgevallen. Weet je niet waar het aan ligt dan is het verstandig om een monteur of installateur te bellen. Is de brand of rookmelder door ons geïnstalleerd? Neem dan contact met ons op.

 

brandmelder piept

 

Brandmelder is vies

De brand of rookmelder kan vies worden door stof, insecten of ander viezigheid. Wanneer dit ergens in een opening zit detecteert de brand/rookmelder dit en gaat er een piep af. Je kan de melder eens in de zoveel tijd schoonmaken met een vochtige doek. Let op dat de doek niet te nat is. Wanneer de brandmelder schoon blijft heb je minder kans op piepen.

 

Met een piepende brandmelder neem je geen risico

Wanneer al het bovenstaande niet helpt kun je het beste een nieuw brand of rookmelder laten installeren. Doe dit zo snel mogelijk want zo’n belangrijk apparaatje is onmisbaar in huis. Als je dus even 1 of 2 dagen geen brandmelder hebt is het wel verstandig om voor de zekerheid een kleine brandblusser in huis te hebben. Dit is ook verstandig als je een goedwerkende brandmelder hebt.

 

Heb je hulp nodig om dit probleem op te lossen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen graag!

Security Thuis  - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden