Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
ethernet

Camera bewaking, waar moet ik op letten?

Heb je thuis ook last van inbrekers? Wil je graag wat extra beveiliging terwijl je niet thuis bent, of gewoon weten wat er allemaal gebeurt in en rondom je woning? Dan zijn beveiligingscamera's de ideale oplossing voor jou! In dit artikel vertellen we alles over verschillende soorten beveiligingscamera's en systemen. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een systeem? Wat zijn de voordelen van verschillende soorten verbindingen? Welke camera's zijn geschikt voor binnen en buiten? En wat zijn de opslagmogelijkheden van de opgenomen beelden? Lees snel verder om er alles over te weten te komen!

 

Verschillende soorten beveiligingscamera's die het meeste worden gebruikt in beveiligingscamera sets

De eerste stap in het aanschaffen van een beveiligingscamera set is het uitzoeken welke camera's en hoeveel camera's je nodig hebt. Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera's, elk met hun eigen voor- en nadelen. Welke camera je uiteindelijk kiest, hangt af van waar je de camera wilt gebruiken.

camerasysteem

IP camera's in een beveiligingscamera set

IP camera's in beveiligingscamera sets zijn erg populair binnen de beveiliging omdat ze een hoge beeldkwaliteit leveren. Ook zijn deze camera's makkelijk te installeren en te gebruiken. Het is mogelijk om deze camera's los te kopen maar ze zijn ook erg populair in een volledige beveiligingscamera set.

camerasysteem

Hoe werkt een IP camera?

Een IP camera maakt gebruik van een netwerk om de beelden te versturen. Dit kan zowel via een draadloze verbinding als bedrade verbinding met een utp kabel. Een voordeel van het gebruik van een IP camera in een beveiligingscamera set is dat je de beelden op afstand kunt bekijken. Zo kan je altijd met IP camera's checken of alles thuis wel goed gaat, ook als je er zelf niet bent.

camerasysteem

Zijn IP camera's geschikt voor binnen en buiten?

IP camera's zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Voor buiten moet je wel een IP camera met een weerbestendige behuizing aanschaffen. Daarnaast is het belangrijk dat de IP camera voor buiten een IP codering heeft. Deze codering geeft aan hoe goed de camera beschermd is tegen verschillende weersomstandigheden. Hoe hoger de code hoe beter de bescherming.

camerasysteem

Analoge camera's in een beveiligingscamera set

Analoge camera's in beveiligingscamera sets zijn in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan IP camera's. Daarnaast zijn deze camera's makkelijk te installeren omdat ze geen netwerkverbinding nodig hebben. Voor deze camera's heb je netwerk kabels nodig.

Hoe werkt een analoge camera?

Analoge camera's gebruiken een coaxiale kabel om de beelden te versturen. Deze kabel is verbonden met een recorder die de beelden opslaat. De recorder kan op zijn beurt weer verbonden worden met een monitor of tv, waarop je de beelden kunt bekijken.

Zijn analoge camera's geschikt voor binnen en buiten?

Analoge camera's zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Voor buiten moet je wel een analoge camera met een weerbestendige behuizing aanschaffen.

camerasysteem

Draadloze camera's in een beveiligingscamera set

Draadloze camera's zijn erg makkelijk te installeren omdat je geen gebruik hoeft te maken van ingewikkelde kabels en is er geen stopcontact nodig. Met deze camera's ben je erg flexibel met het plaatsen van één of meerdere camera's, omdat ze draadloos werken kun je ze helemaal op de gewenste plekken plaatsen. Hiervoor is wel een goede internet verbinding nodig.

camerasysteem

Hoe werkt een draadloze camera?

Draadloze camera's werken via een wifi verbinding. Dit betekent dat je de beelden op afstand kunt bekijken met behulp van een app of computer. Ook is het mogelijk om de beelden op te slaan in de cloud. Dit geeft je extra veiligheid, omdat de beelden dan niet verloren kunnen gaan als er bijvoorbeeld iets met de recorder gebeurt.

Zijn draadloze camera's geschikt voor binnen en buiten?

Draadloze camera's zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Voor buiten moet je wel een draadloze camera met een weerbestendige behuizing aanschaffen.

 

 

Hoe gebruiksvriendelijk zijn bewakingscamera's en heb je technische kennis nodig om deze te bedienen?

Bewakingscamera's zijn steeds gebruiksvriendelijker en makkelijker te bedienen. Toch is het nog steeds belangrijk om je goed in te lezen voordat je een beveiligingscamera aanschaft, zodat je weet welke producten je nodig hebt en hoe alles werkt.

camerasysteem

Voordelen van een beveiligingscamera set samenstellen

Als je zelf een beveiligingscamera set samenstelt, heb je de vrijheid om precies die camera's te kiezen die jij wilt. Je bent dus niet afhankelijk van een bepaald merk of type camera, maar je kunt precies die camera's kiezen die jij nodig hebt. Bovendien ben je met een zelf samengestelde beveiligingscamera set vaak goedkoper uit dan wanneer je een complete set koopt.

Een nadeel van een zelf samengestelde beveiligingscamera set is dat het wat meer werk is om de camera's te installeren. Als je niet zeker weet hoe je de camera's moet aansluiten of installeren, kun je altijd een professional inschakelen.

camerasysteem

 

Hoe weet ik of een beveiligingscamera geschikt is voor binnen- of buitengebruik?

Bewakingscamera's kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: camera's voor binnengebruik en camera's voor buitengebruik. Camera's voor binnengebruik zijn vaak wat goedkoper dan een buitencamera, omdat ze niet tegen weer en wind hoeven te kunnen.

Camera's voor buitengebruik zijn meestal waterdicht en kunnen tegen een stootje, omdat ze vaak worden gebruikt in ruwe omstandigheden. Als je niet zeker weet of een bewakingscamera geschikt is voor binnen- of buitengebruik, kun je altijd een professional inschakelen.

camerasysteem

 

Kun je meldingen ontvangen op je smartphone?

Ja, je kunt meldingen ontvangen op je smartphone als er iets gebeurt met de beveiligingscamera's. Er zijn twee manieren waarop je dit kunt doen: door een beveiligingsapp te installeren of door de beveiligingscamera's te koppelen met een alarmcentrale.

camerasysteem

Een beveiligingscamera app

Een beveiligingsapp is een app die je op je smartphone installeert. De app maakt verbinding met de beveiligingscamera's en geeft dan meldingen door aan je smartphone.

camerasysteem

Een alarmcentrale

Een alarmcentrale is een bedrijf dat 24/uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar is. Als er iets gebeurt met de beveiligingscamera's, zullen ze contact met je opnemen en je laten weten wat er aan de hand is.

bekabeling

 

Voordeel van het gebruik van een bewakingscamera app

is dat je op de hoogte blijft van wat er gebeurt in en om het huis. Je kunt de beelden live bekijken of later terugkijken, en je kunt meldingen ontvangen op je smartphone. Een ander voordeel is dat je de beelden kunt delen met anderen, zodat je altijd iemand bij je hebt die kan helpen als er iets gebeurt.

Wat zijn de nadelen?

Jammer genoeg zijn er ook nadelen. Het nadeel van een bewakingscamera app is dat je afhankelijk bent van een goede internetverbinding, en dat de app soms wat traag kan zijn. Ook is het niet altijd mogelijk om de beelden op te slaan, omdat de opslagruimte beperkt is.

thuisnetwerk

 

Voordeel van het gebruik van een alarmcentrale

Het voordeel van het gebruik van een alarmcentrale is dat je 24/uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar bent. Als er iets gebeurt met het camerasysteem, zullen ze contact met je opnemen en je laten weten wat er aan de hand is.

Wat zijn de nadelen?

Jammer genoeg zijn er ook nadelen. Een nadeel van een alarmcentrale is dat je afhankelijk bent van het bedrijf, en dat ze niet altijd even snel zijn. Ook kunnen ze soms moeilijk te bereiken zijn, omdat ze vaak in het buitenland zitten.

assortiment

 

Extra functies op een beveiligingscamera

Naast de basisfuncties die je van een beveiligingscamera verwacht, zijn er tegenwoordig ook steeds meer extra functies beschikbaar. Denk hierbij aan het gebruik van bewegingssensoren, nachtzicht, ingebouwde microfoon of een flitser. Deze extra functies kunnen handig zijn om je huis nog beter te beveiligen.

assortiment

Wat is bewegingsdetectie?

Bewegingsdetectie is een sensor die beweging detecteert. Wanneer de sensor een beweging registreert, kan de camera automatisch inschakelen en beginnen met het opnemen van beelden. Door deze bewegingsdetectie functie heb je ook minder opslag nodig.

pc

Wat is nachtzicht?

Nachtzicht is een functie die ervoor zorgt dat je ook 's nachts goed kunt zien. Dit is mogelijk door het gebruik van infrarood verlichting. Deze verlichting maakt geen geluid en is dus ook niet te horen wanneer er iemand aan het inbreken is.

grootte

Wat is een ingebouwde microfoon?

Een ingebouwde microfoon is een microfoon die in de camera is ingebouwd. Dankzij deze microfoon kan je geluid opnemen en afspelen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt weten wat er gezegd wordt wanneer er iemand aan het inbreken is.

bereik

Wat is een flitser?

Een flitser is een functie die ervoor zorgt dat de camera ook goed kan filmen wanneer er weinig licht is. Deze functie is handig wanneer je bijvoorbeeld in een donkere kamer wilt filmen.

bereik

Kortom, er zijn veel verschillende soorten camerasystemen beschikbaar. Welke camera het beste bij jou past, hangt af van je wensen en budget.

 

 

Wat is power over ethernet (PoE)?

Power over ethernet (PoE) is een technologie waarmee je data en stroom kunt verzenden via een netwerkkabel. Dit betekent dat je de camera's niet hoeft te bedrade met aparte stroomkabels, maar dat je alles kunt aansluiten met een enkele ethernetkabel.

Het voordeel van power over ethernet is dat het makkelijker is om de camera's te installeren, omdat je minder kabels nodig hebt. Het nadeel is dat je een PoE switch of injector nodig hebt, en dat deze vaak wat duurder zijn.

bereik

 

Welke opslagmogelijkheden zijn er voor jouw camerasysteem?

Er zijn verschillende opslagmogelijkheden voor camerasystemen. Opgenomen beelden terugkijken doe je gemakkelijk door de beelden op te nemen op een sd-kaart, harde schijf of in de cloud. Welke optie je kiest, hangt af van je wensen.

SD-kaart

Een SD-kaart is een klein geheugenkaartje dat in de camera wordt gestopt. Dit is een simpele en goedkope opslagmogelijkheid, maar het nadeel is dat je de SD-kaart regelmatig moet uitnemen om de beelden te bekijken.

Harde schijf

Een harde schijf is een grotere opslagmogelijkheid dan een SD-kaart. Het nadeel hiervan is dat je de beelden niet op afstand kunt bekijken. Je moet de recorder aansluiten op een tv of computer om de beelden te bekijken.

Cloud

De cloud is een online opslagmogelijkheid waar je beelden kunt opslaan. Dit geeft je de mogelijkheid om de beelden op afstand te bekijken met behulp van een app of computer. Ook kun je de beelden makkelijk delen met anderen.

bereik

 

Hoe belangrijk is een goede beeldkwaliteit met hoge resolutie?

Er zijn verschillende resoluties beschikbaar voor een camerasysteem. Hoe hoog de resolutie moet zijn, hangt af van waar je de camera voor wilt gebruiken.

Een hoge resolutie is handig wanneer je de camera wilt gebruiken om inbrekers tegen te houden. Je wilt natuurlijk dat de inbrekers duidelijk op beeld staan, zodat ze makkelijk te herkennen zijn.

Een ander voorbeeld is wanneer je de camera wilt gebruiken om te zien wie er aanbelt. In dit geval hoeft de resolutie niet zo hoog te zijn, want je hoeft de persoon niet duidelijk te zien. Een lage resolutie is in dit geval voldoende.

 

Wat betekent resolutie?

Resolutie betekent de kwaliteit van het beeld. Hoe hoog de resolutie is, hoe duidelijker het beeld zal zijn. Een lage resolutie geeft een wazig en onduidelijk beeld, terwijl een hoge resolutie een scherp en duidelijk beeld geeft.

 

Hoe bepaal je de resolutie?

De resolutie is afhankelijk van het aantal pixels in het beeld. Hoe meer pixels, hoe hoger de resolutie. Een hogere resolutie geeft een scherper beeld.

draadloos

 

Wat is het aantal camera's wat ik nodig heb?

Het aantal camera's dat je nodig hebt, hangt af van waar je de camera's wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld de camera's wilt gebruiken om inbrekers tegen te houden, is het belangrijk dat je de camera's op strategische plekken in huis monteert. Je wilt natuurlijk dat de inbrekers op beeld staan, zodat je ze makkelijk kunt identificeren. In dit geval is het aan te raden om minimaal twee camera's aan te schaffen, zodat je de inbrekers van alle kanten kunt filmen.

Als je de camera's wilt gebruiken om te zien wie er aanbelt, is het niet nodig om zo veel camera's aan te schaffen. In dit geval is één camera voldoende, want je hoeft de persoon niet van alle kanten te filmen.

Het aantal camera's dat je nodig hebt, hangt dus af van waar je de camera's wilt gebruiken. Als je niet zeker weet hoeveel camera's je nodig hebt, kun je altijd een professional inschakelen. Een professional zal ervoor zorgen dat je de juiste camera's aanschaft en dat de camera's op de juiste manier worden gemonteerd, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de camera's.

draadloos

 

Hoe moet je een beveiligingscamera monteren?

Een camerasysteem kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Zo kun je de camera vastmaken aan een muur of plafond, of je kunt de camera neerzetten op een tafel of andere vlakke ondergrond. Hoe je de camera monteert, hangt af van waar je de camera wilt gebruiken.

Inbrekers tegenhouden

Als je de camera bijvoorbeeld wilt gebruiken om inbrekers tegen te houden, is het belangrijk dat je de camera op een plek monteert waar de inbrekers niet makkelijk bij kunnen. Het is dus niet handig om de camera neer te zetten op een tafel of andere vlakke ondergrond, want dan kunnen de inbrekers de camera makkelijk pakken en meenemen. In dit geval is het beter om de camera vast te maken aan een muur of plafond, zodat ze niet makkelijk te verplaatsen is.

Wie er aanbelt

Een ander voorbeeld is wanneer je de camera wilt gebruiken om te zien wie er aanbelt. In dit geval kun je de camera neerzetten op een tafel of andere vlakke ondergrond, want het is niet nodig om de camera vast te maken aan een muur of plafond.

 

Een professional inschakelen voor het monteren van jouw bewakingscamera set

Als je niet zeker weet hoe je de beveiligingscamera moet monteren, kun je altijd een professional inschakelen. Een professional zal ervoor zorgen dat de camera op de juiste manier wordt gemonteerd, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de camera.

draadloos

 

Welke producten zijn er allemaal nodig voor een camerabewaking installatie?

Om een camerabewaking installatie te kunnen maken, heb je de volgende producten nodig:

- Camera set

- Beeldrecorder

- Monitor

- Bewakingssoftware (optioneel)

- Kabels en/of adapters

 

Een camera set is nodig om de beelden op te nemen. Beeldrecorders zijn nodig om de beelden op te slaan. Monitoren zijn nodig om de beelden live te kunnen bekijken of later terug te kijken. Bewakingssoftware is optioneel, maar kan handig zijn als je de beelden op een computer wilt bekijken of opnemen. Kabels en adapters zijn nodig om de camera's met de beeldrecorder of monitor te kunnen verbinden.

draadloos

 

Welke soorten beeldverbinding zijn er?

Er zijn twee soorten beeldverbindingen: een beeldverbinding met kabel en een beeldverbinding zonder kabel. Een beeldverbinding met kabel is vaak sneller en betrouwbaarder dan een beeldverbinding zonder kabel, maar het nadeel is dat je de camera's van beveiligingscamera sets moet aansluiten met kabels.

Beeldverbinding

Een beeldverbinding zonder kabel wordt ook wel een draadloze verbinding genoemd.

Draadloze verbinding

Deze verbinding maakt gebruik van radiofrequentie (RF) signalen om de beelden van de camera's te versturen. Deze verbinding is meestal wat trager en minder betrouwbaar dan een beeldverbinding met kabel, maar het voordeel is dat je geen last hebt van kabels.

draadloos

 

Hoe lange levensduur hebben beveiligingscamera sets?

Bewakingscamera's hebben een levensduur van ongeveer drie tot vijf jaar. Na deze tijd zullen de camera's langzamerhand minder goed gaan werken en zullen ze steeds vaker storingen gaan vertonen.

Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of de camera's nog goed werken, en de camera's kun je eventueel al op tijd vervangen als er problemen mee zijn.

eigen netwerk

 

Alle voordelen van beveiligingscamera sets op een rijtje:

- Met een camerabewaking set weet je wat er gebeurt in en om het huis gebeurt

- Je kunt met de camera de videobeelden opnemen en opslaan

- Je kunt de beelden live in ultra hd bekijken of later terugkijken

- Je kunt meldingen ontvangen op je smartphone

- Je kunt de camera beelden delen met anderen

- Je kunt een camerasysteem aansluiten met een alarmcentrale (optioneel)

- Je kunt gebruik maken van bewakingssoftware (optioneel)

- Je kunt een camerasysteem zelf installeren of een professional inschakelen.

 

beeldscherm

 

 

Conclusie

Een beveiligingscamera aanschaffen is dus niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden, zoals de beeldkwaliteit, ultra hd resolutie, en hoe je de cameraset monteert. Als je niet zeker weet welke cameraset je moet aanschaffen of hoe je de camera moet monteren, kun je altijd een professional inschakelen. Een professional zal ervoor zorgen dat je de juiste cameraset aanschaft en dat de camera en producten op de juiste manier wordt gemonteerd, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de cameraset.

beeldscherm

 

Bekijk ook eens deze categorieën

Bekijk deze weerbestendige bewakingscamera microfoon voor buiten

 

Interessante blog:

Wanneer plaats je een camera bewaking sticker?

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons offerte formulier in te vullen, te bellen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

smart link technologie

 

Vorig artikel Draadloze deurbel kopen? Bekijk ze allemaal bij Security Thuis
Volgend artikel Welk materiaal wordt er gebruikt bij het produceren van beveiligingscamera's?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden