Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
De voor en nadelen als je een internet kabel moet trekken

De voor en nadelen als je een internet kabel moet trekken

Als je een internetverbinding nodig hebt voor jouw beveiligingscamera's, maar geen mogelijkheid hebt om draadloos te verbinden, dan moet je een kabel trekken. Maar welke kabel moet je gebruiken? En wat zijn de voor- en nadelen van elke keuze? In dit artikel bespreken we alle opties.

 

Hoe lange internet kabel heb je nodig?

Een van de eerste dingen die je moet overwegen, is de lengte van de kabel die je nodig hebt. Als je maar een paar meter verderop woont van je router of modem, dan is een standaard Ethernet-kabel waarschijnlijk voldoende. Maar als je verder weg woont, heb je mogelijk meer bereik nodig en moet je een langere kabel overwegen. Een andere optie is om gebruik te maken van Powerline adapters. Deze werken door stroom via het stopcontact te gebruiken om een ​​internetverbinding te maken. Dit is een goede optie als je geen kabels door je huis wilt trekken, maar het kan wel duurder zijn dan andere opties.

 

Welk type kabel ga je gebruiken?

Als je besluit om een ​​kabel te gebruiken, moet je ook overwegen welke soort kabel je gaat gebruiken. De meeste mensen kiezen voor een Ethernet-kabel, maar er zijn ook andere opties zoals coaxiale kabels of glasvezelkabels. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus je moet beslissen wat het beste bij jouw situatie past.

Ethernet-kabels zijn de meest voorkomende en ze werken goed in de meeste gevallen. Ze zijn echter niet ideaal als je een lange afstand moet overbruggen of als er veel elektronische interferentie is. Coaxiale kabels zijn beter in die gevallen, maar ze zijn vaak duurder dan Ethernet-kabels. Glasvezelkabels zijn de beste keuze als je een lange afstand moet overbruggen of als er veel elektronische interferentie is, maar ze zijn ook duurder.

 

Hoeveel kost het?

Als je besluit om een ​​internetkabel te gebruiken, is het belangrijk om te overwegen hoeveel het gaat kosten. Sommige mensen denken dat ze gratis internet kabels kunnen vinden, maar dit is meestal niet het geval. Je moet waarschijnlijk een paar euro uitgeven aan een goede kabel. Als je echter een langere of betere kabel nodig hebt, kan het duurder worden. Powerline adapters zijn ook vaak duurder dan andere opties.

 

Conclusie

Als je een internetverbinding nodig hebt, maar geen mogelijkheid hebt om draadloos te verbinden, dan moet je een kabel trekken. Er zijn verschillende soorten kabels beschikbaar, dus je moet beslissen welke het beste bij jouw situatie past.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel IP camera QR code scannen en verbinden
Volgend artikel Heb je met een vaste internet kabel beter beeld met jouw beveiligingscamera?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden