Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
De voordelen van een infrarood lamp bij beveiligingscamera's

De voordelen van een infrarood lamp bij beveiligingscamera's

Infrarood lampen zijn een belangrijk onderdeel van beveiligingscamera's. Ze zorgen ervoor dat je ook 's nachts goed kunt zien wat er gebeurt. Maar welke voordelen heeft infrarood licht nu precies? In dit blog artikel lees je alles over de voordelen van infrarood lampen op beveiligingscamera's!

 

Ideaal voor nachtzicht

Infrarood lampen zijn ideaal voor extra nachtzicht. Dit komt omdat infrarood licht niet wordt geabsorbeerd door mist of rook. Ook kan infrarood licht door struiken en bomen heen schijnen, waardoor je beter kunt zien wat er achter ligt. Bovendien is infrarood licht onzichtbaar voor het menselijk oog, waardoor je niet geplaagd wordt door felle lichten 's nachts. Infrarood lampen zijn dus perfect voor beveiligingscamera's die ook 's nachts goed moeten werken!

 

De voordelen van een infrarood lamp

Infrarood lampen hebben een aantal andere voordelen. Zo zorgt infrarood licht ervoor dat je beter kunt zien in slecht weer. Ook kunnen infrarood lampen door spiegels heen schijnen, waardoor je niet per se een direct zicht op de camera hoeft te hebben. Infrarood lampen zijn dus perfect voor beveiligingscamera's die ook in moeilijke omstandigheden goed moeten werken!

 

Een infrarood lamp voor extra nachtzicht

Wanneer je al een beveiligingscamera met nachtzicht hebt maar niet voldoende is kan een losse infrarood lamp de oplossing bieden voor jouw probleem. Deze kun je onder de beveiligingscamera plaatsen en zorgt voor meer nachtzicht. Dit bespaart kosten omdat je dan niet helemaal een nieuwe beveiligingscamera hoeft te kopen.

 

Wil je een losse infrarood lamp of een ingebouwde infrarood?

Als je kiest voor een beveiligingscamera met infrarood verlichting, dan heb je de keuze uit twee opties. Je kan kiezen voor een beveiligingscamera met ingebouwde infrarood verlichting of je kan kiezen voor een beveiligingscamera met een losse infrarood lamp die je eronder plaatst. Welke van de twee opties je kiest, is afhankelijk van je wensen en budget.

 

Ingebouwde infrarood lamp

Een beveiligingscamera met ingebouwde infrarood verlichting is vaak iets duurder, maar heeft wel een aantal voordelen. Zo is de infrarood verlichting in de camera meestal beter van kwaliteit en kan je de lamp makkelijk inschakelen en uitschakelen. Ook heb je bij een beveiligingscamera met ingebouwde infrarood verlichting geen last van extra kabels of losse onderdelen.

 

Safire Ipsd8732Ita 4Mp Ip Netwerk Ptz Camera Met 32X Zoom En 200M Infrarood Nachtzicht

Safire Ipsd8732Ita 4Mp Ip Netwerk Ptz Camera Met 32X Zoom En 200M Infrarood Nachtzicht

Specificaties

 • Safire IP PTZ bewakingscamera
 • 4MP 2K resolutie
 • 4.8 - 153mm gemotoriseerde varifocale lens
 • Tot 200m infrarood nachtzicht
 • Audio 1 in en 1 out,  Alarm 2 in en 1 out
 • 24VAC, Hi-PoE, IP66, IK10

 

 

Losse infrarood lamp

Een beveiligingscamera met een losse infrarood lamp is vaak wat goedkoper, maar heeft wel een aantal nadelen. Zo moet je de infrarood lamp apart inschakelen en uitschakelen en is de kans groot dat je de lamp vergeet uit te doen. Ook kan een losse infrarood lamp voor extra rommel zorgen en is het mogelijk dat de lamp beschadigd raakt.

 

Extra nachtzicht cctv camera 50 meter en 60 graden spreidhoek

Extra nachtzicht cctv camera 50 meter en 60 graden spreidhoek - Security Thuis

Specificaties

 • Extra nachtzicht beveiligingscamera
 • 50 meter nachtzicht
 • 60 graden spreid hoek
 • Hoge kwaliteit SMD leds
 • Weerbestendig IP66

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden