Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
De werking van een warmtebeeldcamera

De werking van een warmtebeeldcamera

Een warmtebeeldcamera is een camera die infraroodstraling waarneemt. Hierdoor kan deze camera zien wat er op het oppervlak gebeurt, ook in het donker. Warmtebeeldcamera's worden veelal gebruikt door politie en brandweer, maar kunnen ook goed van pas komen bij andere doeleinden zoals het vinden van lekkages of het controleren van isolatie. In dit artikel vertellen we je alles over de werking van warmtebeeldcamera's!

 

Warmtebeeldcamera werking

Een warmtebeeldcamera werkt door infraroodstraling waar te nemen. Deze straling is niet zichtbaar voor het menselijk oog, maar de camera kan hier wel mee zien. De camera maakt een foto van het object waar de infraroodstraling op valt en door de kleur van deze straling kan je zien of het object warm is of niet. Vaak worden warme objecten in het beeld weergegeven in het rood, terwijl koude objecten in het beeld worden weergegeven in het blauw.

 

Waar worden warmtebeeldcamera's voor gebruikt?

Politie en brandweer maken veelal gebruik van warmtebeeldcamera's. Deze camera's kunnen helpen om bijvoorbeeld in het donker te zien wat er aan de hand is of waar de brand zich bevindt. Ook worden warmtebeeldcamera's vaak gebruikt bij het zoeken naar lekkages. Door de warmte die ontstaat bij een lek, is dit vaak goed te zien op een warmtebeeldfoto. Daarnaast worden warmtebeeldcamera's ook gebruikt om isolatie te controleren. Door middel van een warmtebeeldfoto kan je zien of er sprake is van isolatieproblemen.

 

Warmtebeeldcamera's als beveiligingscamera inzetten

Naast de bovenstaande doeleinden, worden warmtebeeldcamera's ook steeds vaker ingezet als beveiligingscamera. Door middel van een warmtebeeldfoto kan je zien of er ongebruikelijke activiteiten plaatsvinden in een bepaalde ruimte. Bijvoorbeeld als er iemand in de buurt van een kluis staat of als er plotseling veel warmte ontstaat in een bepaalde ruimte.

 

Hebben warmtebeeldcamera's ook nachtzicht?

Ja, warmtebeeldcamera's hebben vaak ook nachtzicht. Dit betekent dat je ook in het donker goed kan zien wat er aan de hand is. De infraroodstraling die de camera waarneemt, wordt dan omgezet in licht, zodat je ook in het donker alles goed kan zien.

 

Kun je meerdere warmtebeeldcamera's tegelijkertijd gebruiken?

Ja, hierdoor is het mogelijk om meerdere objecten tegelijk in beeld te brengen. Bijvoorbeeld als je een grote ruimte wilt controleren of als je meerdere lekkages wilt vinden.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden