Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Dome vs Bullet camera

Dome vs Bullet camera

Wanneer je een beveiligingscamera koopt kun je meestal kiezen tussen een dome of bullet camera. Welke het beste past bij jouw situatie lees je in dit artikel.

 

Binnen of buiten gebruik?

Beide camera's zijn geschikt voor binnen en buiten gebruik. Een bullet camera wordt meer voor buiten gebruikt. Bullet camera's kunnen meestal grote terreinen beveiligen vanwege hun reikwijdte. Daarnaast vallen bullet camera's op in tegenstelling tot dome camera's. Dit werkt preventief en zullen ongewenste personen afschrikken. Dome camera's worden meer voor binnen gebruikt. Deze vallen wat minder op en kunnen daardoor mooi worden verwerkt binnen de inrichting van het pand. Bullet en dome camera's kunnen ook allebei tegen een goede regenbui. Bekijk wel in de omschrijving of de desbetreffende camera geschikt is voor buiten. Dit kun je zien aan het IP nummer. Hoe hoger het IP nummer hoe beter de camera beschermd is tegen verschillende weersomstandigheden.

 

De bedrading

De bedrading van een bullet camera is in de meeste gevallen wel zichtbaar, echter is dit niet bij alle modellen zo. Bij dome camera's kunnen de kabels in het algemeen goed worden weggewerkt. Dit kan bij iedere bullet of dome camera verschillen. 

 

Welke camera kan tegen een stootje?

Wil je een vandaalbestendige camera? Dan is een dome camera beter beschermd vanwege de sterke behuizing dan een bullet camera. Op plekken waar de camera goed bereikbaar is, is het verstandig om daar een dome camera te plaatsen. Er bestaan ook vandaalbestendige bullet camera's.

 

Installatie dome vs bullet camera

De installatie van een bullet camera is iets gemakkelijker dan een dome camera. Een bullet camera kan makkelijk worden geplaatst aan eventueel een montagebeugel. De bullet camera kan ook gemakkelijk worden bijgesteld naar een andere positie. De installatie van een dome camera is iets ingewikkelder. Bij een dome camera stel je van te voren meestal de richting in voordat je deze plaatst. Wanneer je deze wilt wijzigen moet je meestal de dome camera uit elkaar halen. 

 

Dome of bullet camera installeren

Wanneer je een camera hebt besteld via onze webshop, kun je deze aan laten sluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces. 

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis camera's laten installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen en een scherpe totaalprijs kunnen aanbieden.

 

Security Thuis - Altijd Veilig

 

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden