Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
een alarmsysteem huis draadloos plaatsen

Een alarmsysteem huis draadloos plaatsen

Het plaatsen van een alarmsysteem in je huis kan ervoor zorgen dat je veiliger voelt. Je weet dan dat er altijd iemand is die op de hoogte is van wat er gebeurt en die ervoor kan zorgen dat alles in orde blijft. Er zijn verschillende manieren om een alarmsysteem in je huis te plaatsen, maar als je kiest voor een draadloos alarmsysteem dan hoef je geen gaten te boren of draden door te trekken. In dit artikel leggen we je uit hoe je een alarmsysteem huis draadloos kunt plaatsen.

 

Hoe werkt een alarmsysteem huis draadloos?

Een alarmsysteem huis draadloos werkt door middel van een centrale unit die is aangesloten op het lichtnet. Deze centrale unit maakt verbinding met verschillende sensoren die je in huis kunt plaatsen. De sensoren kunnen bewegingssensoren zijn, maar ook deuren- en ramensensoren. Wanneer er dan iemand binnenkomt in het bereik van de sensor, dan gaat het alarm af. Dit alarm is vaak een geluidssignaal, maar het kan ook een lichtflits zijn. Wanneer het alarm afgaat, dan weet iedereen in huis dat er iemand binnen is en kunnen ze ervoor kiezen om de politie te bellen.

 

Gemakkelijk te installeren!

Het voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat het makkelijk te installeren is. Je hoeft geen gaten in de muur te boren of draden door je huis te trekken. Ook kan het systeem eenvoudig mee verhuizen als je gaat verhuizen.

Kies je ervoor om een alarmsysteem in huis te plaatsen, dan is het belangrijk dat je de tijd neemt om verschillende systemen met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je het systeem kiest dat bij jouw huis en wensen past.

 

Hoe installeer je een draadloos alarmsysteem in huis?

Als je eenmaal een alarmsysteem hebt gekozen, dan is het tijd om deze in huis te gaan plaatsen.

 

Stap 1:

Plaats de centrale unit op een plek waar je gemakkelijk bij kan, zoals in de hal of de woonkamer. Zorg ervoor dat je deze unit niet in een hoek plaatst, want dan is het moeilijker om de sensoren aan te sluiten.

 

Stap 2:

Bij een draadloos alarmsysteem huis hoef je geen gaten in de muur te boren of draden door het huis te trekken. Je kunt de sensoren eenvoudig op iedere plek in huis plaatsen.

 

Stap 3:

Bij het plaatsen van de bewegingssensor is het belangrijk dat je deze niet in een hoek plaatst. Een bewegingssensor werkt namelijk het beste als deze in een rechte lijn staat met de plek waar je verwacht dat er beweging zal zijn.

 

Stap 4:

Als je alle sensoren hebt geplaatst, dan is het tijd om deze aan te sluiten op de centrale unit.

 

Stap 5:

Zorg ervoor dat je het systeem test voordat je het echt gaat gebruiken. Test alle sensoren door iedere plek in huis in te lopen waar er een sensor is geplaatst. Wanneer het alarm afgaat, weet je zeker dat het systeem goed werkt.

 

Het is ook mogelijk om het alarmsysteem te laten koppelen met een app op jouw telefoon of tablet. Zo ontvang je een melding als er beweging wordt gedetecteerd of als het alarm af gaat. Handig wanneer je niet thuis bent!

 

Een alarmsysteem in huis geeft je veiligheid en gemoedsrust. Kies ervoor om een draadloos alarmsysteem te plaatsen, zodat je gemakkelijk en snel een systeem kunt installeren.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.


Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.


Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden