Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Een beveiligingscamera laten installeren

Een beveiligingscamera laten installeren

Een beveiligingscamera laten installeren is nooit een verkeerd idee. Wil je je huis of bedrijf beveiligen met beveiligingscamera’s? Lees in dit artikel waar je allemaal rekening mee moet houden en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

 

Waarom beveiligingscamera laten installeren?

Met een beveiligingscamera kun je met een gerust hart je huis of bedrijf verlaten. Daarnaast is het fijn dat er beelden worden opgenomen voor wanneer er daadwerkelijk iets gebeurd. Tot tegenstelling met een alarmsysteem heb je meer aan een beveiligingscamera systeem. Met beveiligingscamera’s heb je de ongewenste activiteiten ook meteen op beeld, die je vervolgens kan terugkijken of bewaren. Daarnaast schrikt een beveiligingscamera ongewenste personen af en kan dit dus preventief werken! Als laatste creëer je een veilige omgeving voor jou en jouw familie, vrienden of collega’s. Genoeg redenen om een beveiligingscamera te installeren.

 

Wat kost een beveiligingscamera met installatie?

Dat ligt volledig aan wat de wensen zijn en wat er tijdens de installatie op locatie allemaal moet gebeuren. We hebben ontzettend veel verschillende sets op onze webshops staan voor verschillende situaties zoals, binnen, buiten met of zonder nachtzicht en nog veel meer! Waarbij de prijzen uiteen lopen van €250 tot wel €3000 of meer. Je kan dus al voor een kleine prijs je huis beveiligen met beveiligingscamera’s. De kosten van de installatie is afhankelijk van hoe lang de klus duurt en welke materialen er nodig zijn. Gaat het om een klein project? Dan zijn we meestal binnen 1 werkdag klaar.  

 

Zelf beveiligingscamerasysteem samenstellen

Het is ook mogelijk om zelf om met hulp van ons een beveiligingscamera set samen te stellen. Wil je bijvoorbeeld verschillende camera’s gebruiken op verschillende plekken dan is het zelf samen stellen van een systeem fijner dan een standaard set. Wanneer je zelf een set samenstelt voldoet het volledig aan jouw wensen. 

 

Welk type beveiligingscamera ga je gebruiken voor installatie?

Hieronder hebben we verschillende beveiligingscamera’s op een rijtje gezet. Op die manier kun je gemakkelijk het verschil zien en een betere keuze maken voor jouw situatie.

 

IP beveiligingscamera

Een IP bewakingscamera is een video bewakingscamera die gebruik maakt van het internet-protocol, oftewel IP. In vergelijking met een analoge beveiligingscamera kan een IP beveiligingscamera direct data versturen via het internet. Daardoor krijg je de mogelijkheid om videobeelden en geluidsfragmenten live via een computer, smartphone of tablet te bekijken en te beluisteren.

 

Wifi beveiligingscamera

De wifi bewakingscamera maakt verbinding met het wifi netwerk en is het mogelijk om via een app live mee te kijken. Erg handig als je niet thuis bent en toch wilt zien wat er thuis of bij je bedrijf gebeurt. Het is wel belangrijk dat je een goede wifi verbinding hebt voor jouw wifi beveiligingscamera.

 

CCTV beveiligingscamera

De werking van een CCTV bewakingscamera systeem is heel eenvoudig. Een recorder neemt 24/7 het beeld op van de aangesloten camera’s. Je kan deze beelden niet verspreiden, publiekelijk uitzenden of ontvangen. De camera’s worden aangesloten op de recorder door middel van een UTP kabel. Deze kabel verzorgt het beeld en de voeding van de bewakingscamera.

 

Dome beveiligingscamera

Deze type camera’s zijn fijn om te gebruiken voor zowel binnen als buiten. Bij een dome beveiligingscamera weet je niet waarop ze zijn gericht. Voor ongewenste bezoekers is het niet duidelijk waarop de camera is gericht en dat geeft onzekerheid waardoor ongewenste acties voorkomen kunnen worden. Daarnaast hebben ze een sterke koepel/behuizing zodat deze niet snel kapot gaan als gevolg van vandalisme of slechte weersomstandigheden.

 

Bullet beveiligingscamera

Deze hebben een wat langwerpige vorm en zijn compact. Deze camera’s zijn opvallend en zeer geschikt voor buiten en binnen. Wanneer je de bewakingscamera gaat ophangen zal de bullet beveiligingscamera zeker opvallen en werkt deze preventief.

 

Warmtebeeld beveiligingscamera

Bij een warmtebeeld beveiligingscamera wordt infraroodstraling omgezet in beeld. Tegenwoordig is het ook mogelijk om met een warmtebeeld beveiligingscamera specifiek temperaturen te meten. Het meten van verschillende temperaturen wordt ook wel thermografie genoemd, daarom dat veel warmtebeeldcamera’s uit deze categorie ook wel ‘’thermische camera’’ wordt genoemd.

 

Dummy beveiligingscamera

Een dummy bewakingscamera is niet van een echte te onderscheiden. De dummy camera's zijn voorzien van functies zoals een bewegingsfunctie, waardoor het net echte beveiligingscamera's lijken. Op deze manier kun je een inbreker goed afschrikken voor een zeer lage prijs. Wij bieden dummy camera's voor zowel binnen als buiten.

 

PTZ Camera

Een PTZ camera is een camera die kan draaien, kantelen en zoomen. Door deze opties krijg je een groter deel van de ruimte op beeld. Door de zoom functie is het mogelijk om in te zoomen op personen of voorwerpen, zonder dat de beeldkwaliteit afneemt. Dit is echt een plus voor wanneer er iets voorvalt, dan kun je door de zoom functie beter zien wat er gebeurt. PTZ camera’s zijn beschikbaar voor binnen en buiten en heb je in verschillende systemen zoals via IP, CVI, SDI of meer.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een beveiligingscamera

Als je weet wat voor beveiligingscamera je wilt is het goed om verder te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Hieronder hebben we een aantal vragen geformuleerd die je jezelf kan stellen voordat je de gewenste beveiligingscamera gaat kopen.

 

  • Wil je een beveiligingscamera voor binnen en of buiten?
  • Heeft de beveiligingscamera infrarood? Dit is belangrijk voor het nachtzicht.
  • Is het mogelijk om met de beveiligingscamera verbinding te maken met een app en op afstand meekijken?
  • Blijft er verbinding met de beveiligingscamera wanneer de stroom uitvalt?
  • Is de beveiligingscamera goed beveiligd tegen hacken?
  • Wil je een beveiligingscamera met bedrading of een draadloze camera?
  • Wil je de beelden via een recorder opslaan, via de cloud of anders?
  • Wanneer je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, wordt het een stuk makkelijker om de juiste beveiligingscamera te kopen.

 beveiligingscamera laten installeren

Complete beveiliging

Wil je jouw huis of bedrijf helemaal security proof maken? Dan raden we aan om naast beveiligingscamera’s ook een alarmsysteem te installeren en deze met elkaar te laten samenwerken. Zeker voor bedrijven is het goed om deze te koppelen met een meldkamer, dit kan overigens ook voor thuis gebruik. Bedrijfspanden zijn meestal in de avond en nacht onbemand, mocht er dan een alarm af gaan omdat iemand inbreekt, kan er direct actie worden ondernomen omdat er contact word gelegd met een meldkamer.

 

Hoe gaan we te werk?

Wanneer je gebruik wilt maken van onze installatieservice kun je met ons contact opnemen. Gaan het om een klein project? Denk aan 1 of 2  camera’s plaatsen met recorder, dan kunnen we telefonisch de wensen bespreken en een afspraak maken met ons installatieteam. Gaat het om een groter project zoals een volledig huis of bedrijf beveiligen? Dan is het raadzaam om een afspraak te plannen zodat ons installatieteam eerst eens komt kijken naar de locatie.

Wanneer het duidelijk is van wat er allemaal moet gebeuren en welke materialen er nodig zijn zal er een offerte worden gemaakt. Deze zullen we met je bespreken en wanneer er een akkoord is wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie.

 

De installatie

Tijdens de installatie gaan we secuur te werk en zorgen we dat alles volledig werkt voordat we weggaan. We laten zien hoe je de beelden kun zien op jouw pc, mobiel of tablet (als dit de wens is natuurlijk). We werken alle kabels netjes weg en laten onze werkplek weer netjes en opgeruimd achter.

 

Onderhoud

Een professioneel beveiligingssysteem moet ten alle tijden voorzien zijn van jaarlijks onderhoud, minimaal 1 keer per jaar. Onderhoud zorgt ervoor dat een camera systeem optimaal blijft functioneren en dat fouten vroegtijdig gesignaleerd en opgelost kunnen worden. Tevens is het van belang om het object nogmaals te controleren op dode punten, onze specialisten staan je graag te woord met duidelijk advies.

Daarnaast is het belangrijk dat je zelf de camera’s schoon houdt, denk aan stof en spinnenwebben. Maak de camera’s schoon eens in de maand (ligt een beetje aan hoe snel het vies wordt).

 

Wil jij jouw beveiligingscamera laten installeren?

Twijfel dan niet om met ons contact op te nemen. Wij kunnen samen kijken naar de mogelijkheden en advies geven in wat het beste past bij jouw situatie.Security Thuis – Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden