Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Een huisdiervriendelijk alarmsysteem

Een huisdiervriendelijk alarmsysteem

Het houden van huisdieren brengt veel plezier, maar ook verantwoordelijkheden met zich mee. Eén ervan is het voorkomen van ongewenste activiteiten of inbraak door het installeren van een huisdiervriendelijk alarmsysteem. Maar hoe werkt zo'n alarmsysteem en welke zijn er allemaal op de markt? In dit artikel lees je alles over huisdiervriendelijke alarmsystemen!

 

Wat is een huisdiervriendelijk alarmsysteem?

Een huisdiervriendelijk alarmsysteem is een alarmsysteem dat is ontworpen om huisdieren te detecteren en ze niet als inbrekers te beschouwen. Dit type alarm wordt vaak gebruikt in huizen waar huisdieren wonen, zodat huiseigenaren niet last hebben van vals alarm. Er zijn verschillende soorten huisdiervriendelijke alarmsystemen op de markt, maar ze werken allemaal volgens hetzelfde principe.

 

Er worden verschillende sensoren gebruikt

Een huisdiervriendelijk alarmsysteem maakt gebruik van infraroodsensoren om huisdieren te detecteren. Deze sensoren zijn in staat om de lichaamswarmte van huisdieren te detecteren en onderscheiden ze van mensen. Wanneer een huisdier in de buurt komt van het alarmsysteem, zal het systeem niet afgaan. Dit is ideaal voor huiseigenaren die huisdieren hebben, maar toch willen voorkomen dat er ongewenste activiteiten in huis plaatsvinden.

 

Verschillende huisdiervriendelijke alarmsystemen zijn:

- PIR-sensor: dit is een bewegingssensor die huisdieren kan detecteren. De PIR-sensor wordt vaak gebruikt in huis-alarmsystemen.

- Magnetische contactpunten: deze sensoren zijn geïnstalleerd op ramen en deuren. Wanneer een huisdier het contactpunt activeert, zal het alarmsysteem niet afgaan.

- Infraroodcamera's: deze camera's kunnen huisdieren detecteren en onderscheiden van mensen. Infraroodcamera's worden vaak gebruikt in beveiligingssystemen.

 

Welke huisdieren zijn er ?

Als huisdiervriendelijk alarmsysteem is het belangrijk om te weten welke soort huisdier je in huis hebt. Sommige huisdieren, zoals katten en honden, zijn gemakkelijk te detecteren met huisdiervriendelijke alarmsystemen. Andere huisdieren, zoals knaagdieren en vogels, zijn moeilijker te detecteren. Als je huisdier moeilijk te detecteren is, kun je overwegen om een ander type huisdiervriendelijk alarmsysteem te installeren, zoals een infraroodcamera.

 

Een huisdiervriendelijk alarmsysteem is een must voor huiseigenaren met huisdieren. Het voorkomt vals alarm en houdt huisdieren veilig en gelukkig. Er zijn verschillende soorten huisdiervriendelijke alarmsystemen op de markt, dus er is altijd een systeem dat perfect bij jouw huis en huisdier past.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden