Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Een slimme rookmelder in huis

Een slimme rookmelder in huis

Een slimme rookmelder is een melder die slim genoeg is om te bepalen of er brand is en dit vervolgens door te geven aan een app op je telefoon. Zo weet je altijd direct of het gevaarlijk is om thuis te komen of niet. Maar hoe werkt zo'n slimme rookmelder nu precies? En wat kun je er allemaal mee? In deze blog lees je alles over slimme rookmelder.

 

Hoe werkt een slimme rookmelder?

Slimme rookmelders werken met een speciale branddetectietechnologie. Deze technologie maakt gebruik van infrarood en ultraviolet licht om te bepalen of er sprake is van een brand. Wanneer de slimme rookmelder een brand detecteert, geeft hij dit door aan de app op je telefoon. Zo weet je altijd direct of er een gevaarlijke situatie is en kun je tijdig reageren.

 

Slimme rookmelder koppelen met andere slimme apparaten in huis

Slimme rookmelders kunnen ook gekoppeld worden met andere slimme apparaten in huis. Zo kan de slimme rookmelder bijvoorbeeld een sirene laten afgaan wanneer er brand is, zodat iedereen in huis weet dat er gevaar is. Ook kan de slimme rookmelder het licht in huis aan doen wanneer hij brand detecteert, zodat iedereen makkelijker naar buiten kan komen.

 

Rookmelder Met Ingebouwde Sirene Voor Google Home Alarm

Rookmelder Met Ingebouwde Sirene Voor Google Home Alarm Security thuis

Specificaties

  • Rookmelder Google home centrale gereed
  • Met ingebouwde sirene
  • LED indicator
  • Draadloos 433MHz

 

De batterijen van een slimme brandmelder

Er zijn slimme rookmelders die werken op batterijen, maar er zijn ook slimme rookmelders die je aansluit op het lichtnet. Het voordeel van een slimme rookmelder die werkt op het lichtnet, is dat deze nooit zijn batterijen kwijt raakt. Een slimme rookmelder die werkt op batterijen moet je wel regelmatig controleren of de batterijen nog goed zijn, want anders werkt de slimme rookmelder niet meer en ben je dus niet meer beschermd tegen brand.

 

Reageert de slimme rookmelder alléén op rook?

Nee, de slimme rookmelder reageert niet alleen op rook. De slimme rookmelder is namelijk ook in staat om temperatuurveranderingen en CO-concentraties te meten. Dit betekent dat de slimme rookmelder ook alarm geeft als er sprake is van een CO-lek of een andere situatie waarbij er gevaar is. Zo weet je altijd direct of er wel of niet iets aan de hand is en kun je tijdig reageren. De rookmelder hierboven weergegeven detecteert wel alléén rook.

 

Bekijk onze rookmelder categorie om alles te bekijken

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden