Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Google home koppelen, hoe doe je dat?

Google home koppelen, hoe doe je dat?

Om jouw Google Home systeem goed te laten werken, moet je deze eerst koppelen. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je dat moet doen. 

Wat heb je nodig?

  • Google Home/smart home apparaat
  • Google Home app
  • Telefoon of tablet
  • Wifi verbinding

Stap 1: zet het Google Home apparaat aan

Haal het apparaat uit de verpakking en gebruik de stroomkabel om deze aan te sluiten met het stopcontact. Vervolgens zet je het apparaat aan.

 

Stap 2: download de app

Zoek de Google Home app via de app store en download deze. Wanneer je deze hebt gedownload, open je de app en log in met jouw Google account. Vervolgens gaat de app op zoek naar nieuwe apparaten. Het is belangrijk dat je verbonden bent met een wifi netwerk.

Stap 3: verbind het apparaat met de app

Wanneer de app het apparaat heeft gevonden, vraagt de app om de installatie te starten. Druk op instellen en de app gaat connectie maken met het apparaat. Wanneer deze is verbonden zal de app dit aangeven.

Stap 4: kies een locatie van het apparaat

Nadat de app connectie heeft gemaakt met het apparaat vraagt de app in welke ruimte het apparaat zich bevindt. Heb je nog geen ruimte? Deze creëer je gemakkelijk in de app. Word het apparaat geplaatst in de keuken? Noem de ruimte in de app dan keuken.

Stap 5: maak verbinding met je wifi netwerk

Zorg dat het apparaat verbonden is met hetzelfde wifi netwerk als waar je mobiel of tablet mee verbonden is. Daarnaast is het belangrijk dat de wifi verbinding sterk genoeg is, zodat alles optimaal blijft werken

Stap 6: stel stemherkenning in

De app vraagt om stemherkenning in te schakelen. Geef de app daarbij toestemming om je microfoon te gebruiken wanneer dit in het scherm verschijnt. Vervolgens word je gevraagd enkele dingen te zeggen tegen Google. De stemherkenning is geactiveerd.

Stap 7: stel je voorkeuren en routines in

In deze laatste stap kun je voorkeuren instellen, de app zal aangeven wat je allemaal kan instellen naar jouw wensen. Daarnaast kun je alles smart home apparaten die zijn gekoppeld ook naar wens instellen in verschillende routines.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces. 

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

 

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden