Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Het beste halen uit bewakingscamera's bij slechte verlichting

Het beste halen uit bewakingscamera's bij slechte verlichting

Hoe maak je optimaal gebruik van bewakingscamera's bij slechte verlichting? In dit blogartikel leggen we het je uit! We geven tips over welke camera's en lenzen het beste geschikt zijn voor donkere omstandigheden, en lichtkapjes die ervoor kunnen zorgen dat je camerabeeld helderder is. Lees snel verder voor meer informatie!

Uitdaging voor iedere bewakingscamera

Donkere omstandigheden zijn een uitdaging voor elk type bewakingscamera. De beeldkwaliteit kan snel achteruitgaan bij weinig licht, en het is moeilijker om bewegende objecten scherp in beeld te krijgen. Dit maakt het extra belangrijk om de juiste camera en lenzen te kiezen als je in een donkere omgeving wilt gaan cameratoezicht houden.

 

2 soorten bewakingscamera's

Er zijn twee soorten bewakingscamera's die geschikt zijn voor donkere omstandigheden: infrarood bewakingscamera's en low-light bewakingscamera's. Infrarood bewakingscamera's maken gebruik van infraroodlicht om beelden op te nemen, waardoor ze ook in hele donkere omgevingen goed kunnen werken. Low-light bewakingscamera's zijn ontworpen om optimaal te presteren bij weinig licht, en zijn vaak uitgerust met speciale lenzen en sensoren die dit mogelijk maken.

Als je in een donkere omgeving wilt cameratoezicht houden, is het dus belangrijk om de juiste camera te kiezen. Infrarood bewakingscamera's zijn een goede optie als je in een heel donkere omgeving wilt gaan cameratoezicht houden, terwijl low-light bewakingscamera's beter presteren bij minder licht.

 

Gebruik van een lichtkapje

Daarnaast kan het ook helpen om een lichtkapje op je camera te zetten. Lichtkapjes verbeteren de beeldkwaliteit van bewakingscamera's door het licht beter te richten op de lens, waardoor het beeld helderder wordt. Lichtkapjes zijn een goede optie als je in een minder donkere omgeving wilt gaan cameratoezicht houden, of als je camera niet optimaal presteert bij weinig licht.

 

Kies de juiste bewakingscamera voor jouw situatie

Donkere omstandigheden zijn een uitdaging voor elk type bewakingscamera. Het is dus belangrijk om de juiste camera en lenzen te kiezen als je in een donkere omgeving wilt gaan cameratoezicht houden. Infrarood bewakingscamera's zijn een goede optie als je in een heel donkere omgeving wilt gaan cameratoezicht houden, terwijl low-light bewakingscamera's beter presteren bij minder licht. Daarnaast kan het ook helpen om een lichtkapje op je camera te zetten. Lichtkapjes verbeteren de beeldkwaliteit van bewakingscamera's door het licht beter te richten op de lens, waardoor het beeld helderder wordt. Kies de optie die het beste past bij jouw situatie, en je zult zeker tevreden zijn met het resultaat!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden