Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Hoe beschermt u uw bewakingsbeelden

Hoe beschermt u uw bewakingsbeelden?

Bewakingscamera's zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ze worden veelal ingezet om particulieren en bedrijven te beschermen tegen inbraak, vandalisme of andere criminele activiteiten. Het is dan ook van belang dat bewakingsbeelden goed worden beveiligd tegen ongeoorloofde toegang. In dit blogartikel leggen we u uit hoe u dat het beste kunt doen!

 

Voordeel van bewakingscamera beelden opslaan

Bewakingscamera beelden kunnen van groot belang zijn bij het oplossen van criminele activiteiten. Ze kunnen namelijk aantonen wie er aanwezig was op het moment dat de misdaad werd gepleegd en wat er precies is gebeurd. Bovendien kunnen bewakingsbeelden helpen om verdachten op te sporen en te identificeren. Daarom is het belangrijk dat u de beelden goed beveiligt, zodat alleen degene die toegang moet hebben, er ook echt toegang toe heeft.

 

Bewaren op harde schijf

Bewakingsbeelden kunnen op verschillende manieren worden beveiligd. De eerste en meest voor de hand liggende is door ze fysiek veilig te stellen. Dit kan door ze op een externe harde schijf of USB-stick te bewaren die niet gemakkelijk toegankelijk is voor onbevoegden. Ook kunt u ze online opslaan, bijvoorbeeld in de cloud. Hierbij is het belangrijk om een betrouwbare service te kiezen die goede beveiligingsmaatregelen heeft, zodat uw beelden niet in verkeerde handen vallen.

 

Bewakingsbeelden encrypteren

Een andere manier om uw bewakingsbeelden te beveiligen is door ze te encrypteren. Dit is een extra laag van beveiliging die ervoor zorgt dat alleen u toegang heeft tot de beelden. Er bestaan verschillende soorten encryptie, dus welke u kiest hangt af van wat voor soort beveiliging u nodig acht en hoe gemakkelijk u de beelden wilt kunnen openen.

 

Online opslag

Als u ervoor kiest om uw bewakingsbeelden online op te slaan, is het ook belangrijk om ze regelmatig te back-uppen. Dit voorkomt dat u beelden kwijtraakt als er iets misgaat met de server of de harde schijf waarop ze staan opgeslagen. Het is aan te raden om beelden minimaal één keer per week te back-uppen, maar hoe vaker hoe beter natuurlijk!

 

Dit waren enkele tips om uw bewakingsbeelden te beschermen. Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

 

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden