Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Hoe hoog moet je een beveiligingscamera ophangen?

Hoe hoog moet je een beveiligingscamera ophangen?

Wanneer je een beveiligingscamera gaat ophangen is het goed om te weten wat de maximale hoogte is. daarnaast is het goed om te weten wat de invloed is van de verschillende hoogtes en welke hoogte het beste past bij jouw situatie.

 

Mag ik een beveiligingscamera buitenshuis plaatsen?

Ja dat mag maar hier zitten wel wat regels aan verbonden. Wanneer je gewoon je eigen woning filmt is er niet zoveel aan de hand. Staat de camera gericht op de openbare weg? Dan moet je hiervan de mensen op te hoogte brengen door bijvoorbeeld een bordje in de tuin te plaatsen. Komt er een stuk van het huis van de buren op beeld? Dan moet je toestemming vragen aan de buren, zijn hun het hier niet mee eens moet je de camera anders plaatsen of helemaal op een andere locatie plaatsen. De hoogte kan hierin een rol spelen. hoe hoger je de camera hangt hoe meer overzicht je hebt maar ook meer kans op dat je andere huizen op beeld krijgt. Wanneer je hier rekening mee wilt houden is het verstandig om de camera wat lager te plaatsen. Dit is ook binnenshuis het geval, hoe hoger de camera hangt hoe meer overzicht er is. Echter heb je in huis wel met een limiet te maken omdat het plafond maar een bepaalde hoogte heeft. 

 

Wat is de ideale hoogte?

Dit verschilt per situatie maar een ideale hoogte ligt tussen de 2,5 - 3 meter hoog. Op deze hoogte heb je de beste gezichtsherkenning, ideaal voor winkels of als je jouw eigen voordeur gaat filmen. Wanneer er dan iets gebeurt dan heb je de personen goed op beeld staan en heb je meer kans op dat jijzelf of iemand anders de persoon herkent. 

 

Grote terreinen beveiligen

Wanneer je grote terreinen gaat beveiligen met beveiligingscamera's, zoals industrieterreinen of  andere grote buitengebieden is het verstandig om de camera hoger te plaatsen dan 2,5 - 3 meter. Hoe hoger je de camera's plaatst hoe meer overzicht je creëert. Bij grote terreinen of oppervlaktes wil je graag het overzicht bewaren en snel actie ondernemen wanneer je ongewenste personen op beeld ziet komen. 

Vermijd dode hoeken

Wanneer je beveiligingscamera's gaat plaatsen op een bepaalde hoogte, probeer dan de kijkhoeken van de camera's zoveel mogelijk elkaar te laten kruizen. Op die manier voorkom je dode hoeken.

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces. 

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

 

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden