Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
Hoe kan ik IP camera beelden op afstand bekijken

Hoe kan ik IP camera beelden op afstand bekijken?

Wil je graag je IP camera beelden op afstand bekijken, maar weet je niet hoe dit moet? Geen zorgen, in dit blogartikel leggen we het je uit! We vertellen je precies hoe je de beelden van jouw IP camera kunt bekijken en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Lees snel verder om meer te weten te komen!

 

Verschillende mogelijkheden

Dus je wilt je IP camera beelden op afstand bekijken? Dat is tegenwoordig gelukkig heel eenvoudig. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen, en welke manier het beste voor jou is, hangt af van wat je precies wilt. Wil je de beelden alleen bekijken of wil je ook opnemen en/of streamen? In dit blogartikel leggen we alles stap voor stap uit, zodat je precies weet wat je moet doen.

 

Beelden bekijken

Laten we eerst kijken naar de verschillende manieren waarop je IP camera beelden op afstand kunt bekijken. Als je alleen maar de beelden wilt bekijken, dan is het simpelste wat je kunt doen is gebruik maken van de meegeleverde software van je camera. Je installeert deze software op je pc of laptop en dan kun je direct inloggen op je camera en de beelden bekijken. Dit werkt vaak alleen als je binnen hetzelfde netwerk bent als je camera, dus als je bijvoorbeeld thuis bent en je camera staat in huis, dan is dit een goede optie. Als je echter op afstand wilt inloggen, bijvoorbeeld als je op vakantie bent en toch wilt checken hoe het thuis gaat, dan is dit vaak niet mogelijk. In dat geval kun je gebruik maken van een cloud service.

 

Op afstand beelden bekijken

Cloud services zijn online diensten die je kunt gebruiken om beelden op afstand te bekijken. De meeste IP camera's bieden deze mogelijkheid, en het werkt heel eenvoudig. Je sluit je camera aan op het internet, en dan kun je inloggen op de website van de cloud service en daar je beelden bekijken. Er zijn verschillende cloud services beschikbaar, dus welke je kiest hangt af van wat voor jou belangrijk is. Sommige services bieden gratis toegang, terwijl andere services je voor een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding toegang geven tot extra mogelijkheden, zoals het opnemen en streamen van beelden.

 

Via app beelden bekijken

Als je liever niet gebruik maakt van een cloud service, dan kun je ook gebruik maken van een app. Er zijn verschillende apps beschikbaar die je kunt gebruiken om beelden op afstand te bekijken, en welke app je kiest hangt af van je camera. Sommige apps zijn alleen compatibel met bepaalde camera's, dus let daar goed op voordat je een app downloadt. De meeste apps werken heel eenvoudig: je logt in met de gegevens van je camera, en dan kun je de beelden bekijken. Ook hier geldt weer dat dit vaak alleen werkt binnen hetzelfde netwerk als je camera, maar sommige apps bieden ook de mogelijkheid om op afstand in te loggen.

 

Beelden opnemen/streamen

Als je de beelden wilt opnemen en/of streamen, dan heb je een beetje meer werk te doen. Je moet dan namelijk een programma installeren op je pc of laptop waarmee je de beelden kunt opnemen en/of streamen.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Waarom het goed is om een beveiligingscamera te vergelijken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden