Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Hoe maak je je achtertuin inbraakveilig

Hoe maak je je achtertuin inbraakveilig?

Je achtertuin is een belangrijk onderdeel van je huis. Het is de plek waar je lekker kunt ontspannen, genieten van het zonnetje of gewoon even wat buiten werken. Maar het kan ook een bron van ergernis zijn: als die inbraakgevoelig is. In dit blogartikel geven we je enkele tips om je achtertuin inbraakveilig te maken!

 

Waarom kiezen inbrekers ervoor om via de achtertuin in te breken?

Omdat ze weten dat er aan de achterzijde van huizen vaak minder beveiliging is. Je kunt dit eenvoudig verhelpen door het plaatsen van een aantal goede sloten op je tuindeuren en ramen.

Een andere reden waarom inbrekers de voorkeur geven aan de achtertuin, is omdat ze dan minder kans lopen om opgemerkt te worden. Zorg ervoor dat er altijd iemand in de tuin is of maak het onmogelijk voor inbrekers om zich te verstoppen. Zet bijvoorbeeld een bankje in de open tuin, plaats lichten rondom het huis of plant struiken die niet hoger zijn dan je middel.

 

Maak je achtertuin inbraak veilig

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je achtertuin inbraakveilig te maken:

 

- Zorg ervoor dat er geen struiken of bomen dichtbij het huis staan. Deze kunnen namelijk gebruikt worden door inbrekers om naar het huis toe te klimmen.

- Zet lantaarnpalen op strategische plekken, zodat de tuin goed verlicht is. Dit maakt het voor inbrekers lastiger om ongezien naar binnen te gaan.

- Zorg ervoor dat er geen spullen in de tuin liggen die inbrekers kunnen gebruiken om het huis mee te forceren, zoals een ladder of tuinslang.

- Installeer beveiligingscamera's rondom het huis en in de tuin. Dit is een goede afschrikmiddel voor inbrekers en kan ze helpen bij het achterhalen van wie er verantwoordelijk is voor een eventuele inbraak.

- Maak gebruik van alarmsystemen en/of een huis bewakingssysteem. Dit geeft je extra bescherming en maakt het voor inbrekers moeilijker om naar binnen te komen.

 

Als je deze tips opvolgt, dan zal je achtertuin een stuk minder inbraakgevoelig worden! Het is wel belangrijk om te weten dat er nooit een 100% inbraakveilige plek is, dus wees altijd alert en meld eventuele verdachte activiteiten meteen aan de politie. Hopelijk helpen deze tips je om je achtertuin inbraak veiliger te maken!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden