Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Hoe plaats je effectief bewegingsmelders in je huis

Hoe plaats je effectief bewegingsmelders in je huis?

Je beveiliging is belangrijk. Dat weet iedereen. Maar hoe zorg je ervoor dat je woning zo goed mogelijk beveiligd is? Door bewegingsmelders te plaatsen! In dit artikel vertellen we je alles over het plaatsen van bewegingsmelders, zodat jij er ook eentje kan plaatsen in jouw huis.

 

Extra beveiliging van je huis

Bewegingsmelders zijn ideaal voor het beveiligen van je huis. Ze geven namelijk meteen een alarm af als er iemand in de buurt is. Dit kan erg handig zijn, want zo weet je meteen of er iemand in de buurt is die je niet kent. Daarnaast zijn bewegingsmelders ook erg eenvoudig te installeren. Je hoeft er dus niet veel moeite voor te doen om ze in je huis te krijgen.

 

De plaatsing

De beste plekken om bewegingsmelders te plaatsen, zijn plekken waar potentiële indringers het meeste kans maken om ongezien naar binnen te glippen. Een van deze plekken is bijvoorbeeld de achterdeur. Als je hier een bewegingsmelder plaatst, weet je zeker dat er meteen alarm afgaat als er iemand naar binnen probeert te komen. Ook een plek waar veel mensen langs komen, zoals de voordeur, is een ideale plek voor een bewegingsmelder. Zo weet je altijd wanneer er iemand aan het bellen is of aan het trappen is.

 

Verschillende bewegingsmelders

Er zijn verschillende soorten bewegingsmelders op de markt. Je hebt bijvoorbeeld bewegingsmelders die werken met een infrarood sensor. Dit type bewegingsmelder is erg gevoelig en gaat dus vaak af als er iemand in de buurt is. Een ander type bewegingsmelder is de ultrasonic sensor. Dit type bewegingsmelder maakt gebruik van geluidsgolven om te detecteren of er iemand in de buurt is. Ultrasonic sensors zijn minder gevoelig dan infrarood sensors, maar ze kunnen wel moeilijker te installeren zijn.

 

Welk type heb je nodig?

Als je een bewegingsmelder wilt gaan plaatsen, is het belangrijk om te weten welk type je nodig hebt. Dit hangt namelijk af van de plek waar je de bewegingsmelder wilt gaan installeren. Als je bijvoorbeeld een bewegingsmelder wilt plaatsen in een donkere ruimte, is het aan te raden om een infrarood sensor te gebruiken. Dit type bewegingsmelder kan namelijk ook in het donker goed werken. Ultrasonic sensors werken daarentegen het beste in lichte ruimtes.

 

Een goede installatie

Nu je weet welk type bewegingsmelder je nodig hebt, is het tijd om deze te gaan installeren. Het is belangrijk om de bewegingsmelder op de juiste plek te installeren, zodat hij optimaal kan werken. Als je bijvoorbeeld een bewegingsmelder wilt plaatsen bij de voordeur, is het aan te raden om hem ongeveer twee meter boven de grond te installeren. Op deze manier heeft de bewegingsmelder een goed zicht op alle mensen die naar binnen willen komen.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de bewegingsmelder niet in direct zonlicht staat. Dit kan namelijk ervoor zorgen dat de sensor minder gevoelig wordt en dus minder vaak af gaat. Als je er zeker van wilt zijn dat de bewegingsmelder optimaal werkt, is het aan te raden om hem in een hoek te installeren. Op deze manier heeft de bewegingsmelder namelijk minder kans om direct zonlicht te krijgen.

 

Nu je weet hoe je een bewegingsmelder moet plaatsen, is het tijd om er eentje uit te kiezen!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden