Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Hoe voorkom ik vals alarm

Hoe voorkom ik vals alarm?

In dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen een echt alarm en een valse alarminstallatie. Daarnaast geven we tips om vals alarm te voorkomen.

 

Wanneer er een alarmsysteem wordt geïnstalleerd kan deze soms afgaan zonder reden. Je hebt alles nagekeken maar het is onduidelijk waardoor het alarm af ging. Er kunnen veel dingen aan de hand zijn, lees hieronder wat er mogelijk mis kan zijn en wat je kunt doen om dit te voorkomen.

 

Hoe kun je een vals alarm voorkomen?

Tips om vals alarm te voorkomen:

 

-Zorg ervoor dat je alarminstallatie goed is onderhouden.

-Laat je alarminstallatie regelmatig testen door een erkende installateur.

-Volg de instructies van je alarminstallatie op en maak je bekend met alle functionaliteiten.

-Geef nieuwe medewerkers of huisgenoten altijd een uitleg over het gebruik van het alarm.

-Maak afspraken over wie waarvoor verantwoordelijk is in geval van een alarm.

-Zorg ervoor dat er altijd iemand bereikbaar is om het alarm af te zetten in geval van een valse melding.

-Wees voorzichtig met het plaatsen van sensoren en camera's. Zorg ervoor dat ze niet geplaatst worden waar ze kunnen worden uitgeschakeld of beschadigd.

-Houd rekening met weersinvloeden zoals regen, wind of sneeuw bij het plaatsen van sensoren en camera's.

-Laat je alarminstallatie regelmatig controleren door een erkende installateur. Wanneer er iets verkeerd is met de installatie, kan dit leiden tot vals alarm.

-Zorg ervoor dat je een back-up hebt van je alarminstallatie, zodat je altijd contact kunt maken met de meldkamer in geval van een storing.

-Wees voorzichtig met het gebruik van social media. Geef niet teveel informatie over je huis of bedrijf op social media. Dit kan inbrekers helpen bij het uitschakelen van je alarm.

-Wees voorzichtig met het gebruik van elektronische apparaten in de buurt van sensoren en camera's. Sommige apparaten kunnen storingen veroorzaken in het alarm.

-Wees voorzichtig met het gebruik van chemische middelen in de buurt van sensoren en camera's. Sommige middelen kunnen storingen veroorzaken in het alarm.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden