Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
Hoe werkt bewaking en toegangscontrole

Hoe werkt bewaking en toegangscontrole?

Bewaking en toegangscontrole zijn twee belangrijke onderdelen van een goede beveiliging. Bij toegangscontrole gaat het erom dat alleen geautoriseerde personen de gewenste ruimte of locatie betreden. Bij bewaking wordt nagegaan of alle veiligheidsmaatregelen worden nageleefd. In dit artikel vertellen we je meer over hoe bewaking en toegangscontrole werken.

 

Wat is toegangscontrole?

Toegangscontrole is vaak het eerste onderdeel van de beveiliging. Er zijn verschillende manieren om toegang te reguleren. Een van de meest voorkomende manieren is het gebruik van badge- of kaartsystemen. Bij dit systeem moet je een badge of kaart tonen om toegang tot de ruimte te krijgen. De badge of kaart wordt gelezen door een lezer en als je geautoriseerd bent, krijg je toegang tot de ruimte. Badge- of kaartsystemen kunnen ook worden gecombineerd met een toegangspas.

 

Verschillende vormen van toegangscontrole

Badge- of kaartsystemen zijn niet de enige manier om toegang te reguleren. Er zijn verschillende andere vormen van toegangscontrole, zoals:

 

* Wachtwoordbeveiliging

* Pincodes

* Retina- of irisscanners

* Gezichtsherkenning

 

Wat is bewaking?

Bewaking is het tweede onderdeel van de beveiliging. Bij bewaking gaat het erom dat er iemand is die toezicht houdt op de veiligheidseisen. Er zijn verschillende manieren om bewaking toe te passen. Eén van de meest voorkomende manieren is het inzetten van bewakers. Bewakers kunnen rondlopen of in een controlehokje zitten en toezicht houden op de ruimte. Bewakers kunnen ook camerasystemen gebruiken om toezicht te houden. Camerasystemen kunnen live worden bekeken of er kan een opname van gemaakt worden.

 

Verschillende vormen van bewaking

Bewaking kan op verschillende manieren worden toegepast. Er zijn verschillende vormen van bewaking, zoals:

 

* Bewakers

* Camerasystemen

* Alarmsystemen

* Bewakingshonden

 

Hoe werken bewaking en toegangscontrole samen?

Bewaking en toegangscontrole kunnen alleen goed werken als ze goed op elkaar zijn afgestemd. Als er bijvoorbeeld een beveiligingslek is in een gebouw, kan een bewaker dit opmerken en de toegangscontrole aanpassen. Op deze manier wordt voorkomen dat onbevoegden toegang tot het gebouw krijgen.

 

Toegangscontrole en bewaking zijn dus twee belangrijke onderdelen van een goede beveiliging. Ze moeten goed op elkaar afgestemd zijn om optimaal te kunnen werken. Wanneer er sprake is van een veiligheidsrisico, kan toegangscontrole worden aangepast door bewaking. Op deze manier voorkom je dat onbevoegden toegang tot het gebouw krijgen.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Waarom het goed is om een beveiligingscamera te vergelijken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden