Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Hoe werkt een auto alarmsysteem

Hoe werkt een auto alarmsysteem?

Auto alarmsystemen zijn tegenwoordig steeds populairder. Maar hoe werken deze systemen nu eigenlijk? In dit artikel gaan we in op het principe van auto alarmsystemen en leggen we uit hoe ze werken.

 

Hoe gaat een auto alarmsysteem te werk?

Alarmsystemen in auto's kunnen op verschillende manieren worden aangebracht. Sommige systemen zijn voorzien van een afstandsbediening, waarmee je het alarm activeert of deactiveert. Andere systemen werken op basis van een sleutelcode of RFID-chip.

Een auto alarmsysteem werkt doorgaans als volgt: wanneer je het alarm activeert, sluit het systeem de deuren en ramen van je auto. Wanneer er dan iemand probeert in te breken, geeft het systeem een alarm af. Dit kan een sirene zijn, maar ook een flashing light of een piepton.

 

Gevoelige sensoren

De meeste moderne auto alarmsystemen zijn uitgerust met sensoren die bewegingen detecteren. Wanneer er iemand in de buurt van je auto komt, zal het alarm afgaan. Dit is natuurlijk erg handig, want op die manier voorkom je dat er inbrekers in je auto komen.

Doorgaans is het zo dat hoe meer sensoren een auto alarmsysteem heeft, hoe beter het is. Een goed auto alarmsysteem heeft niet alleen bewegingssensoren, maar ook ultrasone en infraroodsensoren. Deze laatste detecteren trillingen en bewegingen in het donker, wat natuurlijk erg handig is.

 

Geen garantie

Alarmsystemen in auto's zijn dus erg handig om te voorkomen dat je auto gestolen wordt. Maar let wel op: een alarm is geen garantie dat je auto niet gestolen zal worden. Het is dus altijd verstandig om je auto op een veilige plek te parkeren, bijvoorbeeld in een garage of op een beveiligde parkeerplaats.

 

Camera plaatsen in auto?

Een andere optie die je hebt, is het plaatsen van een camera in je auto. Dit klinkt misschien wat over the top, maar een camera kan erg handig zijn. Een camera geeft namelijk direct beeld en geluid door naar een beveiligingscentrale. Wanneer er dan iemand inbreken in je auto, kunnen deze mensen direct ingrijpen.

Het plaatsen van een camera is natuurlijk wel wat duurder dan het aanschaffen van een simpel auto alarmsysteem. Maar het is wel een investering die je kunt overwegen als je bang bent dat je auto gestolen zal worden.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden