Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Hoe werkt een bewegingsalarm

Hoe werkt een bewegingsalarm?

Een bewegingsalarm is een slimme beveiliging tegen inbraak. Wanneer er beweging wordt gedetecteerd, gaat het alarm af. Hierdoor kan je inbrekers opsporen of afschrikken. Maar hoe werkt zo'n bewegingsalarm nu precies? In dit artikel leggen we het je uit!

 

De werking van een bewegingsalarm

Een bewegingsalarm werkt met sensoren. Deze sensoren detecteren beweging in een bepaalde ruimte. Wanneer er beweging wordt gedetecteerd, gaat het alarm af. Hierdoor kan je inbrekers opsporen of afschrikken.

 

Detecteren van verschillende soorten bewegingen

De sensoren van een bewegingsalarm kunnen verschillende soorten beweging detecteren. Zo zijn er sensoren die beweging detecteren door middel van infrarood straling. Andere sensoren gebruiken ultrageluid of microwaves om beweging te detecteren.

 

Timerfunctie

De meeste bewegings alarmsystemen hebben ook een timerfunctie. Dit betekent dat je het alarm kunt inschakelen wanneer je weg gaat en uitschakelen wanneer je thuis komt. Op deze manier hoef je niet constant het alarm aan en uit te zetten.

 

Slimme beveiliging voor je huis

Een bewegingsalarm is een goede beveiliging voor je huis. Het voordeel van een bewegingsalarm is dat het makkelijk te gebruiken is. Je kunt het alarm inschakelen wanneer je weg gaat en uitschakelen wanneer je thuis komt. Op deze manier hoef je niet constant het alarm aan en uit te zetten.

 

Hoe moet je een bewegingsalarm installeren?

De meeste bewegings alarmsystemen zijn makkelijk te installeren. Je kunt het alarm bijvoorbeeld ophangen bij de ingang van je huis of in een bepaalde ruimte. Let wel op dat de sensoren niet worden geblokkeerd door meubels of andere objecten.

 

Conclusie

Een bewegingsalarm is een slimme beveiliging tegen inbraak. Het alarm gaat af wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Hierdoor kan je inbrekers opsporen of afschrikken. Een bewegingsalarm is makkelijk te gebruiken en te installeren. Het is daarom een goede beveiliging voor je huis.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden