Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
Hoe werkt een glasbreukdetector

Hoe werkt een glasbreukdetector?

Glasbreukdetectoren zijn apparaten die worden gebruikt om glasbreuken te detecteren. Deze apparaten werken door middel van geluidsgolven en/of trillingen. In dit artikel leggen we uit hoe een glasbreukdetector werkt en welke voordelen deze heeft ten opzichte van andere detectiemethodes.

 

Ultrageluid

De meeste glasbreukdetectoren werken met ultrageluid. Ultrageluid wordt gegenereerd door een piezo-element. Dit element maakt trillingen die vervolgens worden omgezet in geluid. De trillingen die het piezo-element maakt, reizen door het glas en worden weerkaatst door de randen van het glas. De weerkaatsing van deze golven wordt opgevangen door een sensor in de detector. De sensor interpreteert de weerkaatsingspatronen en berekent of er een glasbreuk is.

 

Trillingen

Een andere manier waarop glasbreukdetectoren werken, is door middel van trillingen. In dit geval wordt een piezo-element gebruikt om trillingen te maken die door het glas reizen. Deze trillingen worden opgevangen door een sensor in de detector. De sensor interpreteert de trillingspatronen en berekent of er een glasbreuk is.

 

Voordelen

Voordelen van een glassensor zijn dat ze niet alleen kunnen detecteren of er sprake is van een glasbreuk, maar ook de omvang ervan. Daarnaast zijn ze vaak goedkoper dan andere detectiemethodes, zoals thermische sensoren. Nadelen van een glassensor zijn dat ze minder nauwkeurig zijn en soms moeilijk te installeren.

 

Glasbreukdetector gebruiken tegen inbraak

Een glasbreukdetector kan worden gebruikt om inbraak te voorkomen. Als u een glassensor heeft, kunt u deze instellen om alarm te slaan wanneer er sprake is van een glasbreuk. Dit alarm zal indringers afschrikken en u helpen bij het voorkomen van inbraak. Daarnaast kunt u de detector ook gebruiken om andere vormen van vandalisme tegen het glas te detecteren.

 

Melding ontvangen van een glasbreukdetector bij inbraak

Als u een glasbreukdetector heeft, kunt u deze instellen om alarm te slaan wanneer er sprake is van een glasbreuk. Je kan hiervan een melding ontvangen in de app op uw telefoon of tablet. Zo kun meteen zien wat er aan de hand is en kun je snel actie ondernemen!

 

In conclusie, glasbreukdetectoren zijn apparaten die worden gebruikt om glasbreuken te detecteren.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Waarom het goed is om een beveiligingscamera te vergelijken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden