Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Hoeveel data verbruikt mijn Wi-Fi-beveiligingscamera

Hoeveel data verbruikt mijn Wi-Fi-beveiligingscamera?

Wil je weten hoeveel data je Wi-Fi-beveiligingscamera verbruikt? In dit artikel leggen we uit hoeveel data een beveiligingscamera verbruikt en geven we wat tips om het dataverbruik van je camera te verminderen.

 

2 soorten data

Een Wi-Fi-beveiligingscamera maakt gebruik van twee soorten data: downlinkdata en uplinkdata. Downlinkdata is de data die door de camera wordt verstuurd naar je apparaat, terwijl uplinkdata de data is die door je apparaat naar de camera wordt gestuurd. De meeste beveiligingscamera systemen zijn ontworpen om te werken met een breedband internetverbinding met een uploadsnelheid van minimaal 512 Kbps. Als je internetverbinding trager is, kan dit ervoor zorgen dat de beveiligingscamera niet goed werkt.

 

Stroom verbruik

Een Wi-Fi-beveiligingscamera verbruikt ook stroom. Veel Wi-Fi-beveiligingscamera systemen zijn ontworpen om te werken met een standaard 110 volt stopcontact, maar sommige systemen kunnen ook draadloos werken met batterijen. Hoeveel stroom een beveiligingscamera gebruikt, hangt af van het type camera en hoe vaak de camera wordt gebruikt. Een actieve Wi-Fi-beveiligingscamera die continu wordt gebruikt, zal meer stroom verbruiken dan een camera die minder vaak wordt gebruikt.

 

Resolutie omlaag zetten

Als je bezorgd bent over het dataverbruik van je Wi-Fi-beveiligingscamera, kun je overwegen om de resolutie van de beelden te verminderen. De meeste beveiligingscamera systemen bieden de optie om de resolutie in te stellen op 720p, 1080p of zelfs 1440p. Hoe hoger de resolutie, hoe meer data de camera zal gebruiken. Als je de resolutie vermindert, zal de camera minder data gebruiken en kan dit helpen om het dataverbruik te beperken.

Beelden op een andere manier opslaan

Je kunt ook overwegen om de beelden op te slaan in een lokaal bestand in plaats van ze op te slaan in de cloud. De meeste beveiligingscamera systemen bieden nu een optie om beelden op te slaan in een lokaal bestand of in de cloud. Het opslaan van beelden in een lokaal bestand betekent dat je beelden niet hoeven te worden verstuurd naar de cloud, wat kan helpen om het dataverbruik te beperken.

 

Data besparen

Als je Wi-Fi-beveiligingscamera gebruikt om een ​​grote ruimte in de gaten te houden, overweeg dan om de camera uit te schakelen wanneer er niemand aanwezig is. De meeste beveiligingscamera systemen bieden nu een optie om de camera automatisch uit te schakelen wanneer er geen beweging wordt gedetecteerd. Dit kan ervoor zorgen dat de camera niet onnodig veel data gebruikt en kan helpen om het dataverbruik te beperken.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden