Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
Hoeveel megapixel heeft een IP camera

Hoeveel megapixel heeft een IP camera?

Wilt u weten hoeveel megapixel een IP camera heeft? Lees dan verder in dit blogartikel. Er wordt besproken wat megapixel inhoudt en welke voordelen het heeft. Daarnaast kijken we naar verschillende soorten megapixel camera's.

 

Wat is een megapixel?

Een megapixel is een beeldelement dat bestaat uit een miljoen pixels. Dit maakt het mogelijk om hogere resoluties te bereiken met moderne digitale camera's. De voordelen van een hogere resolutie zijn onder andere een scherper beeld en meer detail. Daarnaast is het mogelijk om grotere afdrukken te maken zonder dat het beeld korrelig wordt.

 

Verschillende soorten megapixel IP camera's

Er zijn verschillende soorten megapixel camera's beschikbaar. De meeste IP camera's hebben een resolutie van twee megapixel. Dit betekent dat de camera beelden kan opnemen met een resolutie van 1920x1080 pixels. Dit is ideaal voor gebruik in huis of kleine bedrijven. Er zijn echter ook hogere resoluties beschikbaar, zoals vier of zelfs acht megapixel. Deze camera's zijn geschikt voor grotere locaties, zoals grote bedrijven en openbare ruimtes.

 

Hoeveel megapixel heb je nodig om buiten te filmen?

De minimale resolutie voor buiten is twee megapixel. Dit geeft een goede beeldkwaliteit en maakt het mogelijk om bewegende objecten duidelijk vast te leggen. Als u echter hogere resoluties nodig heeft, zoals voor toezicht in een druk bezochte openbare ruimte, dan kunt u kiezen voor een camera met een hogere resolutie.

 

Heb ik meer opslag nodig als ik een IP camera heb met meer megapixels?

Ja, een hogere resolutie betekent ook dat u meer opslagruimte nodig heeft. Dit komt doordat de beelden meer ruimte in beslag nemen. Als u bijvoorbeeld een camera met twee megapixel gebruikt, dan heeft u ongeveer twee gigabyte opslagruimte nodig per uur opnametijd. Een camera met vier megapixel zal ongeveer vier gigabyte per uur opslaan en een camera met acht megapixel ongeveer acht gigabyte per uur.

 

Conclusie

Hoeveel megapixel een IP camera heeft, is afhankelijk van de resolutie waarmee de camera kan opnemen. De meeste IP camera's hebben een resolutie van twee megapixel. Dit is ideaal voor gebruik in huis of kleine bedrijven. Er zijn echter ook hogere resoluties beschikbaar, zoals vier of zelfs acht megapixel. Deze camera's zijn geschikt voor grotere locaties, zoals grote bedrijven en openbare ruimtes. Als u een hogere resolutie nodig heeft, dan heeft u ook meer opslagruimte nodig. Dit komt doordat de beelden meer ruimte in beslag nemen.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Waarvoor gebruik je een beveiligingscamera?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden