Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Hoeveel opslag heb ik nodig voor mijn ip camera

Hoeveel opslag heb ik nodig voor mijn ip camera?

IP camera's worden steeds populairder. Niet gek, want het biedt veel voordelen vergeleken met traditionele beveiligingssystemen. Maar hoeveel opslagruimte neemt een IP camera in beslag? Wij leggen het je uit!

 

Hoe wil je de beelden opslaan?

IP camera's maken gebruik van een netwerk om beelden te versturen en op te slaan. Dit betekent dat je niet per se een externe harde schijf nodig hebt om de opgenomen beelden opslaan. In plaats daarvan kun je een NAS (Network Attached Storage) gebruiken of de opslagruimte op de IP camera zelf benutten. De meeste IP camera's hebben een interne harde schijf van minimaal 500GB. Dit is voldoende opslagruimte voor ongeveer 30 dagen aan opnames met een resolutie van 1080p. Als je kiest voor een IP camera met cloudopslag, heb je geen externe opslagruimte nodig. De cloud zorgt ervoor dat je beelden veilig opgeslagen worden en je kunt ze overal bekijken met een internetverbinding. IP camera's met cloudopslag zijn echter vaak duurder dan IP camera's zonder cloudopslag. Dit komt doordat je voor de cloud vaak een maandelijks bedrag moet betalen in de vorm van een abonnement.

 

IP camerabeelden opslaan met een recorder

IP camera's kunnen ook worden aangesloten op een recorder. Een recorder is een apparaat dat de opgenomen beelden opslaat. Recorders zijn ideaal voor mensen die geen gebruik willen maken van cloudopslag of die extra opslagruimte nodig hebben. IP camera's met een recorder zijn meestal duurder dan IP camera's zonder recorder, maar je bent wel voorzien van extra opslagruimte. Bij onze recorders kun je kiezen uit verschillende hoeveelheden TB's hoeveel je precies nodig hebt ligt aan hoe intensief je de camera gebruikt.

 

Hoeveel TB heb ik nodig?

Een terrabite is een eenheid van opslagruimte. Eén terrabite is gelijk aan 1000 gigabyte (GB). Dit betekent dat je met 4 IP camera's aangesloten aan een recorder je met één terrabite geheugen ongeveer 5 dagen aan opnames kan opslaan met een resolutie van 1080p. Hoe hoger de kwaliteit hoe meer geheugen je nodig hebt. Je kan de kwaliteit van de ip camera ook lager zetten zodat je meer kunt opnemen.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces. 

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden