Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Informatie over een rookmelder batterij

Informatie over een rookmelder batterij

Als je een rookmelder in huis hebt, dan is het belangrijk dat je ook de rookmelder batterij goed verzorgd. De rookmelder batterij gaat gemiddeld 6 tot 8 jaar mee, maar dit verschilt per rookmelder. Sommige rookmelders moet je wel iedere 6 maanden opladen, andere rookmelders niet. Hoe vaak je de rookmelder batterij moet vervangen, hangt af van het type rookmelder en de gebruikte batterij. In dit artikel geven we je meer informatie over rookmelder batterijen.

 

Gevaarlijk als rookmelder batterij niet meer goed werkt

Als je rookmelder batterij niet goed werkt, dan kan dit gevaarlijk zijn. Een rookmelder met een defecte batterij gaat namelijk niet af als er rook in de buurt is. Dit kan leiden tot brand en schade aan je huis. Daarom is het belangrijk dat je rookmelder batterij in goede staat is. Als je rookmelder een oplaadbare batterij heeft, dan moet je deze regelmatig opladen volgens de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing. Hoe vaak je de rookmelder batterij moet vervangen, hangt af van het type rookmelder en de gebruikte batterij.

 

Hoe lang gaat een rookmelder batterij ongeveer mee?

Een rookmelder met een oplaadbare batterij gaat ongeveer twee jaar mee. Een rookmelder met een niet-oplaadbare batterij gaat ongeveer vier tot tien jaar mee. In sommige rookmelders zit een led-lampje dat aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is. Als dit lampje gaat branden, moet je de rookmelder batterij vervangen.

 

Oem Rookmelder Met Batterij Voor 10 Jaar

Oem Rookmelder Met Batterij Voor 10 Jaar

Specificaties

  • Standalone foto-elektrische rookmelder
  • Alarm 85 dB tot 3m
  • Levensduur batterij 10 jaar
  • Certified EN 14604: 2005

 

Kan ik de batterij gemakkelijk zelf vervangen?

Ja, je kunt de rookmelder batterij gemakkelijk zelf vervangen. In sommige rookmelders zit een led-lampje dat aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is. Als dit lampje gaat branden, moet je de rookmelder batterij vervangen. Je kunt de rookmelder batterij ook vervangen als je rookmelder een pieptoon geeft. Dit betekent dat de rookmelder batterij bijna leeg is en je snel een nieuwe rookmelder batterij moet halen. Je rookmelder werkt het beste als je de rookmelder batterij regelmatig vervangt, zodat je rookmelder altijd goed werkt.

 

Hoe weet ik of mijn rookmelder nog goed werkt?

Je rookmelder werkt het beste als je de rookmelder batterij regelmatig vervangt, zodat je rookmelder altijd goed werkt. Je kunt ook een rookmelder testen door rook in de buurt te brengen. Als de rookmelder afgaat, dan werkt hij nog goed. Als de rookmelder niet afgaat, dan moet je de rookmelder batterij vervangen of de rookmelder repareren.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden