Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Als u een beveiligingscamera hebt, moet u deze op het internet aansluiten om de beelden op afstand te kunnen bekijken. In deze blogbijdrage zullen wij u door het proces leiden om dat te doen. Het is een vrij eenvoudig proces, maar er zijn een paar dingen die u moet weten voordat u begint. Lees verder voor meer informatie!

 

Welk type beveiligingscamera kun je aansluiten met een internet kabel?

Het eerste wat u moet weten is welk type beveiligingscamera u heeft. Er zijn twee hoofdtypen. Analoge camera's zenden een videosignaal uit via een internetverbinding. Deze camera's zijn meestal oudere modellen, en de kwaliteit van het beeld kan slecht zijn. IP-camera's verzenden digitale beelden via een internetverbinding. Deze camera's zijn nieuwer en geven meestal een betere beeldkwaliteit.

Als u een analoge camera hebt, zult u een convertor moeten gebruiken om deze op het internet aan te sluiten. Zodra u de converter hebt, sluit u deze aan op uw camera en vervolgens op uw router met een Ethernet-kabel.

IP-camera's zijn wat eenvoudiger aan te sluiten. Sluit de camera gewoon met een Ethernet-kabel aan op uw router. Zodra hij is aangesloten, zou je in staat moeten zijn om de beelden van je camera op afstand te bekijken.

 

Waar moet je op letten voordat je een internet kabel gaat aansluiten?

Ten eerste moet u een camera hebben die compatibel is met uw internetverbinding. De meeste camera's zijn dat tegenwoordig, maar het is altijd goed om dat te controleren voordat u met het proces begint. Ten tweede hebt u een Ethernet-kabel nodig. Dit is de kabel waarmee u uw camera verbindt met uw router of modem. Zorg ervoor dat u een kabel hebt die lang genoeg is - ten minste 15 meter wordt aanbevolen. Ten slotte moet je toegang hebben tot je router of modem. Als je deze toegang niet hebt, kun je je camera niet met het internet verbinden.

 

Aan de slag

Nu je alles hebt wat je nodig hebt, kunnen we beginnen! Neem eerst uw Ethernet-kabel en sluit het ene uiteinde aan op de achterkant van uw camera. Neem vervolgens het andere uiteinde van de kabel en sluit deze aan op een beschikbare poort van uw router of modem. Zodra de kabel is aangesloten, moet u een groen lampje zien op de achterkant van uw camera. Dit geeft aan dat de verbinding geslaagd is. Als u dit lampje niet ziet, controleer dan uw verbindingen en probeer het opnieuw.

 

Tot slot

Nu dat uw camera is verbonden met het internet, kunt u beginnen met het bekijken van de beelden die het vastlegt op afstand! Bedankt voor het lezen en we hopen dat dit nuttig was. Bekijk ook onze andere blogposts voor meer tips en trucs over beveiligingscamera's.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Wat is een internet kabel splitter?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden