Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
IP bescherming standaarden - IP66 - IP67 Uitleg

IP bescherming standaarden - IP66 - IP67 Uitleg

Wanneer je beveiligingscamera's gaat kopen, is het belangrijk dat je goed weet wat de IP bescherming standaarden zijn. Deze bepalen namelijk of een camera bepaalde omstandigheden kan weerstaan. Er zijn twee standaarden: IP66 en IP67. In dit artikel leggen we uit wat de verschillen tussen beide zijn én welke camera's aan deze standaarden voldoen.

 

Wat betekent IP66?

IP66 staat voor Ingress Protection en betekent dat een beveiligingscamera beschermd is tegen stof en water. Een camera met deze standaard is dus bestand tegen waterjetten van alle kanten. Dit betekent dat je de camera met een hogedrukspuit kunt reinigen zonder dat er water in de camera kan komen. De IP66-norm is bedoeld voor binnen- en buitengebruik. IP66 betekent dat een camera bestand is tegen stof en spatten van water. Dit betekent dat de camera geschikt is voor buitengebruik, maar niet voor direct contact met water (bijvoorbeeld als het camera onder water moet). IP67 betekent dat een camera spatwater- en stofdicht is. Dit betekent dat de camera ook geschikt is voor direct contact met water (bijvoorbeeld als het regent).

 

Standaard IP bescherming

De standaard IK & IP bescherming op beveiligingscamera's is IP66. Dit betekent dat je ze dus gerust buiten kunt gebruiken, maar let wel op dat ze niet in direct contact met water komen (bijvoorbeeld als het regent).

 

Prijs

IP67 beveiligingscamera's zijn iets duurder dan IP66 camera's, maar kunnen wel tegen een stootje. Als je beveiligingscamera's gaat gebruiken in een omgeving waar veel stof of water voor kan komen, is het aan te raden om voor deze camera's te gaan. Zo weet je zeker dat je beveiligingscamera's altijd blijven werken, ook in de meest extreme omstandigheden.

 

Welke beveiligingscamera's voldoen aan de IK & IP bescherming standaarden? In ons assortiment hebben we diverse beveiligingscamera's die aan beide standaarden voldoen. Zo zijn er beveiligingscamera's die geschikt zijn voor binnen- en buitengebruik. Neem eens een kijkje in ons assortiment en vind de beveiligingscamera die perfect bij jouw wensen past.

 

Heb je nog vragen over de IK & IP bescherming standaarden of beveiligingscamera's in het algemeen? Stel je vraag dan gerust aan onze experts.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden