Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
IP camera aansluiten op NVR recorder

IP camera aansluiten op NVR recorder

Wil je graag weten hoe je een IP camera aansluit op een NVR recorder? In dit artikel vertellen we je alles over IP camera's en NVR recorders. We leggen uit wat deze producten zijn, hoe je ze moet aansluiten en welke voordelen IP camera's en NVR recorders hebben. Daarnaast geven we je handige tips om ervoor te zorgen dat de installatie van jouw IP camera soepel verloopt!

 

IP camera in het kort

Een IP camera is een digitale camera die je op internet kunt aansluiten. IP staat voor 'internet protocol'. Deze camera's worden veel gebruikt in het bedrijfsleven, maar ook thuis zijn ze erg populair. IP camera's hebben veel voordelen ten opzichte van analoge camera's. Ze zijn kleiner, lichter en makkelijker te installeren. Daarnaast bieden IP camera's veel meer mogelijkheden qua beeldkwaliteit en functionaliteit.

 

Wat is een NVR recorder?

Een NVR recorder is een apparaat dat gebruikt wordt om IP camera's aan te sluiten. Dit apparaat fungeert als opslagmedium en zorgt ervoor dat de beelden van de IP camera's opgeslagen worden. NVR recorders hebben een groter opslagcapaciteit dan IP camera's en bieden daarnaast veel extra functionaliteiten, zoals live view, bewegingsdetectie en alarmmeldingen.

 

Wil je graag een IP camera aansluiten op een NVR recorder?

Hieronder leggen we uit hoe je dit het beste kunt doen.

 

Stap één: bepaal welk type IP camera je wilt gebruiken

Er zijn veel verschillende types IP camera's op de markt, maar welke IP camera je kiest, is afhankelijk van je eigen situatie. Er zijn drie belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden:

- het type camerabeeld (resolutie)

- de ingebouwde opslagcapaciteit

- de functionaliteiten

Bepaal dus eerst welk type camerabeeld je wilt hebben. Heb je behoefte aan hoge resolutie beelden of is een lagere resolutie voldoende? Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de ingebouwde opslagcapaciteit. Sommige IP camera's bieden alleen een beperkte opslagcapaciteit, terwijl andere IP camera's veel meer opslagruimte bieden. Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de functionaliteiten van de IP camera. Sommige IP camera's beschikken over extra functies, zoals bewegingsdetectie of alarmmeldingen.

 

Stap twee: bepaal of je een NVR recorder nodig hebt

NVR recorders worden vaak gebruikt om IP camera's aan te sluiten. Als je dus IP camera's wilt aansluiten, dan heb je waarschijnlijk ook een NVR recorder nodig. Heb je alleen een IP camera of heb je meerdere IP camera's? Dan is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de NVR recorder. Sommige NVR recorders kunnen maar bepaalde aantal IP camera's aan, terwijl andere NVR recorders een onbeperkt aantal IP camera's kunnen aansluiten.

 

Stap drie: bepaal hoe je de IP camera en NVR recorder wilt aansluiten

NVR recorders hebben een aansluiting voor de IP camera's. Deze aansluiting wordt meestal 'video in' genoemd. IP camera's hebben een aansluiting voor de stroom en een aansluiting voor internet. Deze aansluitingen worden meestal 'power in' en 'internet in' genoemd.

 

Stap vier: sluit de IP camera aan op de NVR recorder

Sluit de IP camera aan op de NVR recorder volgens onderstaande stappen:

- Sluit het netsnoer van de IP camera aan op het netsnoer van de NVR recorder

- Sluit de stroomadapter van de IP camera aan op het stopcontact

- Sluit de internetkabel van de IP camera aan op het internetpoortje van de NVR recorder

 

Stap vijf: installeer de IP camera software

De IP camera software is nodig om de IP camera te kunnen beheren. Deze software wordt meestal op een computer geïnstalleerd, maar kan ook op een mobiele telefoon geïnstalleerd worden. Ga naar de website van de IP camera fabrikant en download de software. Volg hiervoor onderstaande stappen:

- Sluit je computer aan op het internet

- Download de IP camera software

- Klik op 'download'

- Selecteer je taal

- Klik op 'downloaden'

- Volg de instructies van de software

 

Stap zes: bekijk de beelden van je IP camera's

Als alles goed is geïnstalleerd, dan kun je nu de beelden van je IP camera's bekijken. Open de IP camera software en klik op 'live view'. Je ziet nu een overzicht van alle IP camera's die aangesloten zijn op je NVR recorder. Klik op één van de IP camera's om het live beeld te bekijken.

 

Als je een IP camera aansluit op een NVR recorder, dan kun je deze IP camera direct bekijken. Je hebt dan geen computer of mobiele telefoon nodig om de beelden van de IP camera te bekijken. De IP camera's worden rechtstreeks weergegeven op het scherm van de NVR recorder. Je kunt dus direct zien of er iemand binnen is geslaagd je woning binnen te dringen. De IP camera's die aangesloten zijn op de NVR recorder, worden ook direct opgeslagen op de NVR recorder. Je hebt dus geen aparte opslagruimte nodig voor je IP camera beelden.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden