Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
IP camera geen verbinding met wifi, wat kan ik doen

IP camera geen verbinding met wifi, wat kan ik doen?

Je IP camera werkt niet meer omdat deze geen verbinding maakt met je wifi netwerk. Geen paniek, er zijn verschillende dingen die je kunt doen om dit op te lossen. In dit blog artikel leggen we uit hoe IP camera's werken en wat je kunt doen als je IP camera geen verbinding met wifi heeft.

 

Hoe werkt een IP camera?

IP camera's werken doordat ze verbinding maken met je wifi netwerk. Als je IP camera geen verbinding met wifi maakt, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is dat de IP camera niet is verbonden met het juiste wifi netwerk. Als je IP camera is aangesloten op je laptop of computer, dan controleer je eerst of de IP camera wel verbinding maakt met het wifi netwerk waarop deze is aangesloten. Als de IP camera verbinding maakt met het juiste wifi netwerk, dan is de kans groot dat het probleem bij je router of modem ligt. Je kunt dan controleren of deze wel goed werken door een andere apparaat aan te sluiten op je router of modem. Als je IP camera niet verbinding maakt met het juiste wifi netwerk, dan kun je deze proberen aan te sluiten op een ander netwerk.

 

Is de IP camera goed ingesteld?

Wanneer je IP camera niet verbinding kan maken met het wifi netwerk, dan kan dit ook aan je IP camera liggen. Controleer of de IP camera wel goed is ingesteld en of deze wel verbinding maakt met het juiste wifi netwerk. Je kunt ook proberen om een andere IP camera te gebruiken of de IP camera op een andere plek te plaatsen. Als je IP camera toch niet werkt, dan kun je het beste met ons contact opnemen. Wij helpen je graag!

 

Kan ik de IP camera ook met kabel aansluiten in plaats van draadloos?

Je kunt je IP camera ook met een kabel aansluiten in plaats van draadloos. Hiervoor gebruik je een netwerkkabel die je aansluit op de ethernetpoort van je IP camera. Je IP camera werkt dan wel weer verbinding met je wifi netwerk, maar dan wel via de kabel. Je IP camera kan ook verbinding maken met je router of modem als je deze aansluit op het stopcontact. Heb je geen ethernetpoort aan de achterkant van je IP camera, dan kun je een USB-adapter gebruiken. Met deze adapter sluit je de IP camera aan op een USB-poort van je laptop of computer. Je IP camera werkt dan weer draadloos verbinding met je wifi netwerk.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Waarom het goed is om een beveiligingscamera te vergelijken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden