Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
IP camera QR code scannen en verbinden

IP camera QR code scannen en verbinden

In dit artikel leggen we uit hoe je een IP camera kunt scannen met een QR code en deze vervolgens verbindt aan je netwerk. Een IP camera kan handig zijn om je woning of bedrijfspand te beveiligen. Je kunt erop toezien of alles veilig is én op afstand live meekijken.

 

Hoe werkt een qr code?

Een qr code is een soort barcode die je kunt scannen met je smartphone of tablet. De code bevat informatie over het product of de dienst waarmee je wilt verbinden. In het geval van een IP camera, zal de QR code de IP-adres van de camera bevatten.

 

IP camera aansluiten

Wil je de IP camera aansluiten op het internet, dan is het belangrijk dat je weet hoe je hem moet installeren.

Als eerste moet je de camera in de buurt van je router zetten. Dit kan bijvoorbeeld in de woonkamer of hal. Zorg ervoor dat je camera in het bereik van je router zit, anders kan je de verbinding later niet maken.

Vervolgens moet je de QR code van je camera scannen met je smartphone of tablet. Als je dit doet, krijg je een unieke code te zien. Deze code is nodig om de camera te koppelen aan het internet.

Nu je de QR code hebt gescand, ga je naar de instellingen van je router. In de instellingen zoek je naar het menu ‘LAN’ of ‘IP camera’. In dit menu voeg je de IP camera toe door de unieke code in te vullen.

Als je dit hebt gedaan, sluit je de camera aan op het stopcontact en wacht je even. De camera gaat nu automatisch aan en maakt een verbinding met het internet. Als laatste moet je de IP camera apparaat toevoegen aan de app of software waarmee je de beelden wilt bekijken. Dit doe je door de unieke code in te vullen of door het apparaat toe te voegen via het IP adres.

 

Nu je weet hoe je een IP camera kunt scannen met een QR code en deze vervolgens verbindt aan je netwerk, is het tijd om de camera te installeren. Volg bovenstaande stappen en je bent klaar om veilig op afstand te kunnen live meekijken!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Kun je een camera statief gebruiken voor een beveiligingscamera?
Volgend artikel De voor en nadelen als je een internet kabel moet trekken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden