Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
IP camera verliest verbinding, wat kan ik doen

IP camera verliest verbinding, wat kan ik doen?

Wanneer je IP camera plotseling geen verbinding meer maakt met het internet, is dat erg vervelend. Er zijn verschillende oorzaken waardoor een IP camera verbinding kan verliezen, en in dit artikel leggen we ze allemaal uit. Daarnaast geven we ook wat tips om deze problemen te voorkomen of op te lossen.

 

Verschillende oorzaken

Als je IP camera geen verbinding meer maakt met het internet, kan dat verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is het een probleem met de internetverbinding, de router of de firewall. Soms is het ook mogelijk dat de camera zelf het probleem is.

 

Controleer de internetverbinding

De beste manier om te bepalen wat het probleem is, is door eerst de internetverbinding te controleren. Als je andere apparaten in huis gebruikt die ook verbinding maken met het internet, zoals een laptop of smartphone, controleer dan of zij wel goed verbinding kunnen maken. Als dat het geval is, dan is het probleem waarschijnlijk niet met de internetverbinding zelf.

Als je andere apparaten in huis gebruikt die ook verbinding maken met het internet, zoals een laptop of smartphone, controleer dan of zij wel goed verbinding kunnen maken. Als dat het geval is, dan is het probleem waarschijnlijk niet met de internetverbinding zelf.

 

Controleer de router

Als je IP camera geen verbinding meer maakt met het internet, kan het ook zijn dat er iets mis is met de router. Controleer of de router aan staat en of alle kabels goed aangesloten zijn. Soms helpt het ook om de router even uit te zetten en weer aan te zetten. Als dat niet helpt, kan het soms helpen om de firmware van de router bij te werken.

 

Controleer de firewall

Soms kan het zijn dat de firewall van je router te streng is ingesteld, waardoor de IP camera geen verbinding kan maken met het internet. In dat geval moet je de instellingen van de firewall aanpassen. Hoe je dat precies moet doen, is afhankelijk van het type router dat je hebt. In sommige gevallen kan het helpen om de firewall uit te zetten, maar dat is niet aan te raden omdat je dan minder goed beschermd bent tegen hackers.

 

Het kan ook zijn dat er iets mis is met de camera zelf. Als je recentelijk de firmware van de camera hebt bijgewerkt, kan het zijn dat er een fout is gemaakt bij het installeren ervan. In dat geval moet je de firmware opnieuw installeren. Het is ook mogelijk dat de camera simpelweg kapot is. In dat geval kan je helaas niet anders dan een nieuwe camera aanschaffen.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden