Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
Is een verborgen camera strafbaar?

Is een verborgen camera strafbaar?

Nee dit is niet strafbaar maar dat ligt aan hoe je deze gebruikt, want er zitten wel regels aan verbonden. Het is goed om te weten hoe je een verborgen camera kan inzetten zonder dat er problemen voor jou of een ander ontstaan. Lees het allemaal in dit artikel.

 

Waarvoor wil je de verborgen camera inzetten?

Je mag niet zomaar een verborgen camera plaatsen. Dit mag alleen als het niet anders kan. Wanneer je duidelijk het plaatsen van jouw verborgen camera kan verantwoorden is dit niet direct strafbaar. Bijvoorbeeld wanneer je een vermoeden hebt van dat de oppas jouw kind mishandeld mag een verborgen camera plaatsen omdat er geen andere manier is om bewijs te verzamelen. Wanneer dit op beeld staat ben jij niet strafbaar. Gebeurt er niets op beeld dan mag je verder niets doen met de beelden, tenzij de persoon op beeld daar toestemming voor geeft.

 

Mag je een verborgen camera overal plaatsen?

Nee dit mag niet. Dat is ook voor beveiligingscamera’s zo. Je mag deze niet zomaar ophangen en ‘’stiekem’’ beelden opnemen. Wanneer mensen een pand, ruimte of huis binnenlopen waar gefilmd wordt door een verborgen camera of beveiligingscamera moeten ze hiervan op de hoogte worden gebracht.


Mag je een verborgen camera buiten plaatsen?

Wil je een verborgen camera gebruiken tegen inbraak of vandalisme en is een verborgen camera de enige manier om dit te doen? Dan is dit niet strafbaar. Wel moet je de mensen om je heen op de hoogte brengen van het feit dat er wordt gefilmd rondom het huis. Dit is bij beveiligingscamera’s ook zo.

 

Mag je een verborgen camera thuis plaatsen?

Wanneer je in huis een verborgen camera hebt hangen zou je door middel van een sticker de mensen hiermee kunnen informeren. Je mag beelden die in huis worden gemaakt alleen publiceren als de desbetreffende persoon hier toestemming voor geeft. Er is sprake van privacy schending wanneer je dit niet doet. Beelden mogen wel gebruikt worden wanneer er overtreding plaatsvind, zoals een inbraak. De beelden mogen 28 dagen worden bewaard.

 

Geluid opnemen met verborgen camera

Dit mag, maar dit moet je wel bekend maken door bijvoorbeeld een bord of sticker te plaatsen met ''Let op hier wordt beeld met geluid opgenomen''. Doe je dit niet dan mag je het ook niet doen.

 

Meer weten over verborgen camera’s?

Heb je vragen over verborgen camera’s of spionage camera’s? Twijfel niet om contact met ons op te nemen, wij helpen graag!

 

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Hoe kun je de speelkamer van uw kinderen beveiligen?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden