Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Je camera goed onderhouden doe je zo!

Je camera goed onderhouden doe je zo!

Het is belangrijk om je camera’s goed te onderhouden zodat je er lang plezier van hebt. Wanneer je de camera’s goed reinigt heb je niet alleen een scherper en helder beeld maar zo vergroot je ook de levensduur van de camera’s. Een goed onderhouden camera gaat langer mee dan een camera die slecht onderhouden is.

Wil je weten hoe je dit moet doen en wat het verschil is tussen het reinigen van binnen en buitencamera’s. Lees dan verder.

Waarom is het schoonmaken van een beveiligingscamera belangrijk?

Er komt veel stof op je camera, zeker als je je camera binnen in een hoek hebt hangen. Voor camera’s buiten is dit nog meer. Buiten heb je te maken met verschillende weersomstandigheden zoals regen waar ook zand in kan zitten, daardoor kan je camera erg vies worden. Wanneer je zowel de binnen als buitencamera nooit schoonmaakt kan dit veel invloed hebben op de kwaliteit van je beeld want ook op de lens komt viezigheid en stof. Dat zou jammer zijn want je hebt immers een camera gekocht zodat je alles goed kan zien en zeker als je voor een duurdere camera bent gegaan voor beter beeldkwaliteit.

Het schoonmaken van een binnen camera

Een binnen camera is gemakkelijk schoon te houden, deze heeft geen last van storm en regenbuien. De camera’s met een IP66 codering zijn water en stofdicht en daarom is de reiniging erg makkelijk. Let wel even op met de lens dat je deze goed schoonmaakt en dat er geen vlekken achterblijven. Wanneer je dit niet goed doet blijven er vlekken achter die het beeld belemmeren.

Het schoonmaken van een buiten camera

Zoals eerder genoemd heeft een buitencamera flink wat te voortduren en kan deze erg vies worden, het is dan ook erg belangrijk dat deze goed onderhouden blijft. De lens is bij een buiten camera belangrijk om schoon te houden deze kan bijvoorbeeld snel vol stof komen te zitten en dat is zonde van het beeld!

De lens schoonmaken

Maak gebruik van zachte schoonmaakdoekjes en probeer het meeste stof weg te blazen of te zuigen zodat je krassen en/of andere beschadigingen voorkomt. Je kan met een licht vochtige doek de lens schoonmaken en daarna goed droogmaken met een droge doek zodat er geen vlekken achterblijven. Dit kun je doen bij binnen en buiten camera’s

De behuizing schoonmaken

Het schoonmaken van de behuizing kan ook met een vochtige doek, doordat je de behuizing reinigt blijft de camera in een goede staat. Let wel op, wanneer je de behuizing poetst kan het zijn dat er wat verschuivingen plaats vinden. Kijk daarom altijd even na het poetsen hoe de stand is van de camera en pas deze zo nodig weer aan zodat alles goed staat voor een perfect beeld.

Dubbel check

Wanneer je de camera’s schoonmaakt is het goed om meteen alles na te lopen zoals de kabels. Deze kunnen verouderen waardoor er scheurtjes in kunnen komen. Kijk daarom altijd bij het schoonmaken van de camera naar alle andere onderdelen zodat je deze tijdig kun vervangen wanneer deze kapot of verouderd zijn, zo voorkom je verdere problemen met je camera en blijft alles in goede staat.

Security Thuis | Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden