Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Kan een beveiligingscamera onder water

Kan een beveiligingscamera onder water?

Een beveiligingscamera is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je huis of bedrijf. Maar wat als de camera buiten bereik is? Of als er iets gebeurt in het water? Kan een beveiligingscamera dan nog wel functioneren? In dit blogartikel lees je alles over beveiligingscamera's onder water!

 

Beveiligingscamera's worden steeds diverser

Beveiligingscamera's worden steeds kleiner, lichter en gemakkelijker te installeren. Dit maakt ze uitermate geschikt voor gebruik in verschillende situaties. Zo kan je ze gemakkelijk buiten hangen, of zelfs onder water!

Een waterdichte beveiligingscamera

Er zijn echter wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een beveiligingscamera onder water gaat plaatsen. Zo is het belangrijk dat de camera waterdicht is, anders kan hij beschadigd raken door het water. Ook moet de camera voldoen aan de IP-normering, wat betekent dat hij bestand moet zijn tegen water en stof.

 

Wat is een IP normering?

De IP normering geeft aan hoe water- en stofbestendig een apparaat is. De normering bestaat uit twee cijfers, waarbij het eerste cijfer de bescherming tegen stof aangeeft, en het tweede cijfer de bescherming tegen water.

 

Hoe waterdicht is een beveiligingscamera?

Een beveiligingscamera kan dus bestand zijn tegen water, maar hoe waterdicht is hij precies? Dit hangt af van het type camera, en de IP-normering. Zo is een normale beveiligingscamera meestal niet waterdicht, maar zijn er ook speciale waterdichte beveiligingscamera's verkrijgbaar. Deze camera's zijn vaak voorzien van een speciale behuizing of coatings, waardoor ze bestand zijn tegen water.

Waterdichte beveiligingscamera's zijn ideaal voor gebruik in natte omgevingen, zoals buiten op het terras of in de tuin. Ook kunnen ze gebruikt worden in industriële omgevingen, waar veel water en stof aanwezig is.

 

Kan ik een beveiligingscamera ook onderwater plaatsen?

Ja, dat is mogelijk! Er zijn speciale onderwater beveiligingscamera's verkrijgbaar, die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in natte omgevingen. Deze camera's hebben een waterdichte behuizing en zijn voorzien van een speciale lens, waardoor ze scherp blijven onder water.

Onderwater beveiligingscamera's zijn perfect voor gebruik in zwembaden, aquaria of andere natte ruimtes. Ze kunnen ook gebruikt worden in buitenomgevingen, zoals bij een meer of rivier.

 

Als je een beveiligingscamera onder water wilt plaatsen, is het dus belangrijk dat je eerst checkt of de camera daarvoor geschikt is. Gelukkig zijn er steeds meer waterdichte beveiligingscamera's op de markt, dus er is vast wel een camera die aan al jouw wensen voldoet!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden