Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Kan een IP camera beelden door een raam heen opnemen

Kan een IP camera beelden door een raam heen opnemen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een IP camera aan te sluiten. Maar kan je een IP camera ook door een raam heen goed opnemen? In dit blogartikel leggen we uit of het mogelijk is en hoe je dat het beste kunt doen!

 

IP camera achter raam buiten plaatsen

Het is mogelijk om een IP camera achter een raam te plaatsen. Raamfolie is hiervoor een uitstekende oplossing. Raamfolie is een dunne, doorzichtige folie die je op het raam kunt aanbrengen. Het voordeel van raamfolie is dat het de camera beschermt tegen weersinvloeden, zoals regen en wind. Bovendien zorgt de folie ervoor dat er geen condens op het lens glas kan komen. Dit is ideaal, want condens kan het beeld van de camera vervormen.

Raamfolie is een goede oplossing als je een IP camera achter een raam wilt plaatsen. Wil je liever geen folie op het raam aanbrengen? Dan kun je ook overwegen om de camera in een waterdichte behuizing te plaatsen. Een waterdichte behuizing beschermt de camera tegen weersinvloeden, maar het nadeel is dat het beeld door de behuizing minder scherp kan zijn.

 

IP camera achter raam binnen plaatsen

Als je de IP camera beelden goed wilt laten opnemen door een raam, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de camera niet in direct zonlicht komt te staan. Zonlicht kan namelijk het beeld van de camera vervormen. Bovendien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de camera niet in direct zonlicht komt te staan, want dan kan de camera oververhit raken en uitvallen.

 

Kan je een IP camera met infrarood achter een raam plaatsen?

Infrarood verlichting maakt het mogelijk om ook in het donker beelden op te nemen. Dit is ideaal als je de camera bijvoorbeeld wilt gebruiken om ‘s nachts in de gaten te houden. Een nadeel van infrarood verlichting is dat het beeld vaak minder scherp is. dit kan in de raam gaan schijnen waardoor het zicht niet goed is. Er IP camera's waarbij dit niet het geval is. Dit staat dan omschreven in de omschrijving van de IP camera.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden