Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Koolmonoxide melder gaat af, en nu?

Koolmonoxide melder gaat af, en nu?

Je koolmonoxide melder gaat af, en nu? In dit artikel bespreken we wat je het beste kunt doen en waar je op moet letten. 

 

Wat is een koolmonoxide melder?

Een koolmonoxide melder ook wel CO-melder genoemd geeft een melding wanneer de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt. Een koolmonoxidevergiftiging is erg gevaarlijk omdat je het niet ziet, ruikt of kan horen. Een koolmonoxide melder is onmisbaar en red levens. 

 

Ajax Witte Fireprotect Plus Brandalarm Met Rook En Koolstofoxide Sensor, Onafhankelijk Van Hub, Volledig Draadloos

 

Specificaties

- Volledig draadloos
- Registreert rook, scherpe temperatuur verschil en gevaarlijke CO-niveaus
- Kan onafhankelijk van Ajax Hub werken
- Waarschuwt voor gevaar door middel van een ingebouwde sirene
- Test onafhankelijk de rookkamer
- 4 jaar batterij levensduur

 

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide is een stof die vrijkomt bij een onvolledige verbranding van gas en andere brandstoffen. Dit gebeurt meestal bij slecht onderhouden cv-installaties, kachels etc. Het kan ook gebeuren bij apparaten of systemen die slecht zijn geïnstalleerd. Een koolmonoxidevergiftiging kan dus ook voorkomen in moderne woningen waarbij de installatie niet goed is gegaan. Een koolmonoxide melder is in alle woningen onmisbaar!

 

Wat doe je als de koolmonoxide melder alarm slaat?

Wanneer de koolmonoxide melder alarm slaat heeft deze een te hoog koolmonoxide gehalte waargenomen in de ruimte waarin je je bevind. Wat je als eerste doet is alle ramen en deuren open zetten zodat alles goed ventileert. Vervolgens zet je alle brandstof verbrandende apparaten uit en verlaat je zo snel mogelijk de woning. Wacht totdat de brandweer er is zodat die het probleem kunnen vaststellen en oplossen. Wanneer dit gebeurt ben je erg blij dat je een koolmonoxide melder hebt, want dit had je zelf niet geroken, gehoord of gevoelt.

 

Waar plaats je een koolmonoxide melder?

Voor een goede werking van de melder moet je ervoor zorgen dat deze op een juiste manier wordt geplaatst. Plaats een koolmonoxide melder ergens centraal met minimaal 30 centimeter afstand van andere muren. Plaats de melder nooit voor of achter objecten zoals kasten, gordijnen of luchtventilatie systemen.

 

Een koolmonoxide melder plaatsen

Wanneer je een koolmonoxide melder hebt besteld via onze webshop, kun je deze aan laten sluiten door middel van onze installatieservice. Dit kunt u gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wilt u voor uw bedrijf of huis een koolmonoxide melder laten installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen uw wensen kunnen doornemen.

 

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Wat is een PIR detector?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden