Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
Kun je een slimme stekker als energiemeter gebruiken

Kun je een slimme stekker als energiemeter gebruiken?

Steeds meer huishoudens in Nederland maken gebruik van een slimme stekker. Maar kan deze ook als energiemeter worden gebruikt? Ja, dat kan! In dit artikel leggen we uit hoe je een slimme stekker kunt gebruiken als energiemeter.

 

Wat is een slimme stekker?

Een slimme stekker is een stekker die je op afstand kunt bedienen met een app of via voice control. Je kunt de stekker gebruiken om apparaten in huis aan en uit te zetten, maar je kunt ook instellen hoe lang de stekker aan moet blijven.

De meeste slimme stekkers zijn ook voorzien van een energie meter. Dit betekent dat je kunt zien hoeveel energie een apparaat gebruikt wanneer het aan staat. Dit is heel handig als je wilt weten hoeveel energie bepaalde apparaten in huis gebruiken.

 

Hoe kan ik een slimme stekker gebruiken als energiemeter?

Als je een slimme stekker wilt gebruiken als energiemeter, dan heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste heb je natuurlijk een slimme stekker nodig. Daarnaast heb je ook een apparaat nodig waarmee je de stroomgebruiksdata kunt opvragen en opslaan. Dit kan bijvoorbeeld een smartphone of tablet zijn.

Vervolgens moet je de slimme stekker aansluiten op het apparaat waarmee je de stroomgebruiksdata wilt opvragen. Dit doe je door de stekker in het stopcontact te pluggen en vervolgens het apparaat met de stekker te verbinden via Bluetooth of een andere draadloze verbinding.

Als je de slimme stekker hebt aangesloten, dan kun je het apparaat gebruiken om de stroomgebruiksdata op te vragen. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel stroom er wordt gebruikt tijdens een bepaalde periode. Ook kun je zien hoeveel stroom er wordt gebruikt door verschillende apparaten in huis.

Op deze manier kun je dus een slimme stekker gebruiken als energiemeter. Dit is handig als je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel stroom er wordt gebruikt door een bepaald apparaat in huis, of als je wilt weten hoeveel stroom er wordt gebruikt tijdens een bepaalde periode.

 

Voordelen van een slimme stekker als energiemeter

Een slimme stekker als energiemeter heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het heel handig om de stroomgebruiksdata van je apparaten in huis bij te houden. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke apparaten veel stroom gebruiken, en welke apparaten minder stroom gebruiken.

Daarnaast kun je ook geld besparen door de slimme stekker als energiemeter te gebruiken. Als je weet welke apparaten veel stroom gebruiken, dan kun je deze apparaten minder vaak gebruiken of uitzetten wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit kan je helpen om geld te besparen op je energiekosten.

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Waarom het goed is om een beveiligingscamera te vergelijken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden