Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
Kwetsbaarheid van huis beveiligingsystemen

Kwetsbaarheid van huis beveiligingsystemen

Veel huizen in Nederland zijn niet goed beveiligd. Dit komt mede doordat veel mensen de beveiliging van hun woning onderschatten. Hierdoor is het voor criminelen relatief eenvoudig om in te breken in een huis. In dit artikel bespreken we de kwetsbaarheid van verschillende huis beveiligingssystemen en geven we advies over hoe je je woning zo goed mogelijk kunt beveiligen.

 

Sloten forceren

Een van de meest voorkomende manieren waarop criminelen inbreken in huizen is door gebruik te maken van een 'lockpicking set'. Dit is een set gereedschap die je kunt gebruiken om sloten te forceren. Lockpicking is relatief eenvoudig en kan binnen enkele minuten worden geleerd. Ook zijn er veel how-to video's op internet beschikbaar waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je een slot moet forceren.

 

Sleutels

Een andere populaire methode is het gebruik van 'bump keys'. Bump keys zijn sleutels die zijn gemodificeerd zodat ze in bijna elk slot passen. Deze sleutels worden gebruikt door criminelen om snel een huis te kunnen binnendringen. Ook hier zijn er veel how-to video's beschikbaar waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je een bump key moet maken en gebruiken.

 

Slechte deur of raambeveiliging

Een andere kwetsbaarheid waar veel huizen aan lijden is een gebrek aan fysieke beveiliging. Dit houdt in dat er geen sprake is van een goede deur- of raambeslag, sloten op ramen en deuren of een alarmsysteem. Ook het gebruik van dunne glas in ramen is een kwetsbaarheid die veel huizen hebben. Criminelen weten dat dit soort glas relatief makkelijk te breken is en daardoor zijn huizen met dunne glasramen een gemakkelijke prooi.

 

Wat kun je zelf doen?

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de kwetsbaarheid van je huis te verminderen. Het is belangrijk om goed nagedacht te hebben over de beveiliging van je huis voordat je iets aanschaft of installeert. Hieronder geven we enkele tips:

 

- Kies voor een stevig deur- en raambeslag

- Zorg ervoor dat alle ramen en deuren op slot zitten wanneer je het huis verlaat

- Installeer een alarmsysteem en beveiligingscamera

- Gebruik dik glas in ramen en deuren

- Maak gebruik van lichtsensoren rondom je huis

- Zorg ervoor dat er een goede verlichting rondom je huis is

 

Als je deze tips opvolgt, zal het voor criminelen veel moeilijker worden om in te breken in je huis. Het is belangrijk om te weten dat geld niet altijd de doorslaggevende factor is. Vaak kun je al heel wat doen met relatief simpele maatregelen. Het is dan ook zeker de moeite waard om je huis goed te beveiligen!

 

Heb je vragen over het onderwerp of weet je niet precies wat je moet doen? Stuur dan gerust een berichtje of laat een reactie achter op het blog. Wij helpen je graag verder! Tot slot wensen we je veel succes met het beveiligen van je huis en hopen dat je nooit last zult hebben van inbraak. Stay safe!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Waarom het goed is om een beveiligingscamera te vergelijken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden