Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Mag een beveiligingscamera de openbare weg filmen

Mag een beveiligingscamera de openbare weg filmen?

Mag een beveiligingscamera de openbare weg filmen? Het plaatsen van beveiligingscamera's is tegenwoordig erg populair. Veel mensen vinden het belangrijk om hun bezittingen en huis goed te beveiligen. Maar mag je een beveiligingscamera ook bij de openbare weg plaatsen? In deze blog lees je alles over de regels rondom beveiligingscamera's en of je ze wel of niet bij de openbare weg mag plaatsen!

 

Op welke plekken mag je beveiligingscamera's plaatsen?

Beveiligingscamera's mogen in Nederland op verschillende plekken worden geplaatst. Zo mag je ze bijvoorbeeld wel plaatsen in en rondom je huis, maar niet in het openbaar toegankelijke deel van je huis. Dit betekent dat je ze bijvoorbeeld niet in de tuin of op het balkon mag plaatsen. Ook is het niet toegestaan om beveiligingscamera's te gebruiken in plekken waar je de privacy van anderen kan beïnvloeden, zoals in een slaapkamer of badkamer.

 

Als je beveiligingscamera's wilt plaatsen op of rondom het openbare wegennet, dan moet je toestemming vragen aan de gemeente. Dit is omdat je met beveiligingscamera's mogelijk inbreuk maakt op de privacy van andere weggebruikers. Als je toestemming hebt gekregen van de gemeente, dan mag je beveiligingscamera's plaatsen op of langs de openbare weg. Let wel: je moet de beveiligingscamera's duidelijk aangeven met bijvoorbeeld een bordje of sticker. Zo weet iedereen dat er beveiligingscamera's aanwezig zijn en weet je zeker dat je niet inbreuk maakt op de privacy van andere weggebruikers.

 

In sommige gevallen is het ook mogelijk om beveiligingscamera's te plaatsen zonder toestemming van de gemeente. Dit is bijvoorbeeld het geval als je beveiligingscamera's wilt plaatsen in een bepaald gebied dat niet toegankelijk is voor het publiek. Denk hierbij aan een afgesloten tuin of erf. In deze gevallen mag je beveiligingscamera's plaatsen zonder toestemming van de gemeente, maar je moet wel rekening houden met de privacywetgeving.

 

Wat als je je niet aan de regelgeving houdt?

Als je beveiligingscamera's plaatst zonder toestemming van de gemeente, dan kan dit leiden tot boetes of een strafblad. Houd dus altijd rekening met de regelgeving rondom beveiligingscamera's voordat je ze gaat plaatsen!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden