Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Met warmtebeeldcamera lekkage opsporen

Met warmtebeeldcamera lekkage opsporen

Een warmtebeeldcamera gebruiken om een lekkage op te sporen? Het is mogelijk! Een warmtebeeldcamera oftewel een thermische camera kun je voor verschillende momenten inzetten, bijvoorbeeld om een lekkage op te sporen. Op tijd een lekkage of een ander probleem ontdekken kan je een hoop kosten besparen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit het beste kunt doen.

 

Wat doet een warmtebeeldcamera?

Bij een warmtebeeldcamera wordt infraroodstraling omgezet in beeld. Tegenwoordig is het ook mogelijk om met een warmtebeeldcamera specifiek temperaturen te meten. Het meten van verschillende temperaturen wordt ook wel thermografie genoemd, daarom dat veel warmtebeeldcamera’s uit deze categorie ook wel ‘’thermische camera’’ wordt genoemd.

 

Waarom warmtebeeldcamera gebruiken voor opsporen lekkage?

Wanneer je grote of kleine projecten uitvoert wil je dat dit goed werkt. Een lekkage kan heel onschuldig beginnen maar kan uiteindelijk enorme schade opleveren wat ook weer extra kosten met zich meebrengt. Dit wil je uiteraard voorkomen en op dat moment kun je een warmtebeeldcamera inzetten.

 

Wie gebruikt een warmtebeeldcamera om lekkage op te sporen?

Iedereen kan een warmtebeeldcamera gebruiken. Als je kijkt naar verschillende beroepen zoals een loodgieter, installateur van airco’s, vloerverwarming, ventilatiesystemen komt een warmtebeeldcamera zeer goed van pas. Zo ben je er zeker van dat alles goed werkt en er geen lekkages zijn. Een lekkage kan altijd ontstaan natuurlijk ook na installatie, maar vaak wanneer je dit ziet is er al veel schade. Kan je het op tijd opmerken met een warmtebeeldcamera, scheelt dit een hoop tijd en kosten.


Kan ik een warmtebeeldcamera gebruiken voor thuis?

Zeker! Als je zelf een beetje handig bent kun je dit uiteraard zelf doen. Heeft een monteur leidingen aangelegd of een airco geïnstalleerd dan is het raadzaam dat hij/zij de check doen met een warmtebeeldcamera om een eventuele lekkage te ontdekken. Meestal doet de monteur zo’n check voordat hij/zij weggaat om zeker te weten of alles goed is aangesloten.

 

Heb je vragen over een warmtebeeldcamera? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag!

 

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Wat is een PIR detector?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden