Doorgaan naar inhoud
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
✔️Lage Prijzen ✔️Snelle Levering ✔️Uitstekende Service
Mijn IP camera herkent SD kaart niet, wat moet ik doen

Mijn IP camera herkent SD kaart niet, wat moet ik doen?

SD kaarten worden steeds populairder, omdat ze veel opslagruimte bieden voor een relatief lage prijs. Maar wat als je IP camera de SD kaart niet herkent? In dit blog artikel leggen we uit hoe je dit probleem kunt oplossen.

 

Wat kunnen de oorzaken zijn?

Als je IP camera de SD kaart niet herkent, kan dat verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is het probleem eenvoudig op te lossen.

 

Oorzaak 1: De SD kaart is beschadigd

De eerste oorzaak van het probleem kan zijn dat de SD kaart beschadigd is. Dit kan gebeuren door fysieke schade, maar ook door elektronische storingen. Als je merkt dat de SD kaart beschadigd is, moet je deze direct vervangen.

 

Oorzaak 2: De SD kaart is niet geformatteerd

De tweede oorzaak van het probleem kan zijn dat de SD kaart niet geformatteerd is. Als de SD kaart niet geformatteerd is, kan de IP camera deze niet herkennen. Je kunt het probleem oplossen door de SD kaart te formatteren.

 

Oorzaak 3: De firmware van je IP camera is verouderd

De laatste oorzaak van het probleem kan zijn dat de firmware van je IP camera verouderd is. Als de firmware van je IP camera verouderd is, kan deze niet goed werken met de SD kaart. Je kunt het probleem oplossen door de firmware van je IP camera te updaten.

 

Kan de IP camera kapot zijn?

In sommige gevallen kan het probleem ook worden veroorzaakt door een kapotte IP camera. Als je merkt dat de IP camera kapot is, moet je deze direct laten repareren of vervangen.

 

Wat als de bovenstaande oplossingen niet helpen?

Als de bovenstaande oplossingen niet helpen, kan het probleem worden veroorzaakt door een hardwareprobleem. In dit geval moet je contact opnemen met ons, zeker als je bij ons de IP camera hebt gekocht. Onze installateur zal u te woord staan!

 

Andere manieren om IP camera beelden op te slaan

Als je problemen hebt met het opslaan van IP camera beelden op een SD kaart, kun je overwegen om de beelden op een andere manier op te slaan. Je kunt bijvoorbeeld de beelden opslaan op een nas (network attached storage) of op een cloudserver. Dit zijn twee betrouwbare manieren om beelden op te slaan, maar ze zijn wel duurder dan het gebruik van een SD kaart.

 

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Stel ze dan gerust! We helpen je graag verder!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Waarom het goed is om een beveiligingscamera te vergelijken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden