Doorgaan naar inhoud
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
✔️ Lage prijzen ✔️ Snelle verzending ✔️ Uitstekende service
Op welke manieren kan ik IP camera beelden opslaan

Op welke manieren kan ik IP camera beelden opslaan?

IP camera's zijn tegenwoordig onmisbare tools in veel bedrijven. Maar hoe kan je IP camera beelden opslaan? In dit blogartikel geven we enkele mogelijkheden.

 

Je kan IP camera beelden op verschillende manieren opslaan

Wat zijn de mogelijkheden en wat past het beste bij jouw situatie? Lees ze hieronder:

 

  • Via een NAS: een Network Attached Storage is een apparaat waar je IP camera beelden op kan opslaan. Het voordeel van dit systeem is dat je IP camera's kunnen blijven functioneren, zelfs als de computer uitvalt.
  • Via een microSD-kaart: sommige IP camera's beschikken over een microSD-aansluiting. Dit is handig, want je hoeft dan geen extra apparaat aan te schaffen om de beelden op te slaan. Het nadeel is wel dat de beelden minder goed beveiligd zijn op een microSD-kaart.
  • Via een computer: je IP camera kan ook verbonden worden met een computer. Het voordeel hiervan is dat je IP camera beelden eenvoudig bekijken en opslaan kunt. Het nadeel is wel dat de IP camera niet altijd kan blijven functioneren als de computer uitvalt.
  • Via een recorder: een IP camera recorder is een speciaal apparaat waar IP camera's mee verbonden kunnen worden. Het voordeel van dit systeem is dat de IP camera beelden goed beveiligd zijn opgeslagen. Het nadeel is wel dat het aanschaffen van een IP camera recorder vaak duurder is.

 

Kun je ook IP camera's gebruiken zonder dat je beelden opslaat?

Ja, dat is mogelijk. IP camera's kunnen ook gebruikt worden zonder dat de beelden opgeslagen worden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je ze gebruikt voor live monitoring. Het nadeel is wel dat je dan geen toegang hebt tot de beelden als er iets gebeurt.

 

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te beslissen op welke manier jij IP camera beelden wilt opslaan. Vergeet niet om de volgende keer dat je IP camera's aanschaft, goed na te denken over welk opslagsysteem het beste bij jouw situatie past. Wat voor systeem je ook kiest, zorg ervoor dat je IP camera beelden goed beveiligd zijn. Je wilt natuurlijk niet dat je beelden in verkeerde handen vallen!

 

Hulp nodig?

Wanneer je een artikel hebt besteld via onze webshop, kun je dit aansluiten via onze installatieservice. Dit kun je gemakkelijk aangeven tijdens het bestelproces.

Doe je een grote bestelling of wil je voor jouw bedrijf of huis een artikel installeren? Dan raden wij aan om ons contactformulier in te vullen of ons een WhatsApp te sturen naar +31 (0)6 19 33 61 39 zodat we vervolgens samen jouw wensen kunnen doornemen.

Security Thuis - Altijd Veilig

Vorig artikel Internet kabel aansluiten op een beveiligingscamera

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden